Alkoholna pića koja trebate izbjegavati ako imate problema s tenom

| Beauty |

Vikendom se podrazumijeva da ćemo više konzumirati alkohol nego inače kako bismo se više opustili, zabavili ili jednostavno, samo uživali u zanimljivim okusima alkoholnih pića. Kažu da alkohol hrani našu dušu, no hrani li i našu kožu?

Činjenica je da sav alkohol ima štetan utjecaj na tijelo i na kožu te da djeluje kao diuretik, odnosno da iz našeg tijela izbacuje vodu i samim time isušuje našu kožu, što dalje potiče pojavu bora, prištića i crvenila kože lica.

U nastavku vam donosimo 4 najgora alkoholna pića koja trebate izbjegavati ako imate problema s tenom.

Crveno vino
Zanimljiva je činjenica da, iako ima puno zdravstvenih benefita, crveno vino izaziva crvenilo kože te pojavu prhuti i ljuštenja tjemena i kože tijela.

Pivo
Pivo sadrži sol, a znamo koliko sol loše utječe na kožu. No, pozitivna stvar je da ćete sigurno unijeti manje količina alkohola pijete li pivo nego kada pijete koktele. Naravno, manje alkohola znači manje štete za vašu kožu.

Vodka
Vodka je snažan diuretik koji izaziva brz gubitak vode tijela, a najčešće ju ispijamo pomiješanu sa sokovima koji sadrže visoku koncentraciju šećera te stvaraju prividnu hidrataciju tijela.

Bijelo vino
Bijelo vino sadrži sol i šećer i to u većoj količini nego crno vino, što može dovesti do otečene kože i nadutosti. Također, bijelo vino ne sadrži antioksidanse koji se mogu pronaći u crnom vinu. Osim toga, bijelo vino potiče crvenilo kože, a ljudi koji često konzumiraju bijelo vino izlažu se većem riziku od pojave melanoma na koži.