9 stvari koje niste znali da možete učiniti s ukosnicama

| Beauty |

9 stvari koje niste znali da možete učiniti s ukosnicama
9 stvari koje niste znali da možete učiniti s ukosnicama

 Nisu nikakva novost ni revolucija u beauty svijetu, ne sadrže nikakve posebne sastojke ni ne zahtijevaju dodatne alate kako bi odradile posao kako spada. Ukosnice su jednostavno - ukosnice. Jednostavan, a tako esencijalan komad u beauty kolekciji svake žene! Ali, ako ste mislili da ih jedino možete i trebate koristiti na kosi - prevarili ste se. U stvari, dozvolit ćemo si tu slobodu i reći kako su ukosnice jako podcijenjene u beauty svijetu. Zašto? Saznajte u nastavku kakva čudesa kriju male, jednostavne ukosnice...

1. KOVRČE ĆE VAM DUŽE OSTATI NA MJESTU

Ako vam se kovrče opuste i prije nego ste izašli iz kuće, trebate ih probati učvrstiti ukosnicama pri kovrčanju. Čim otpustite kovrču sa figara ili pegle trebate je zarolati u kosu i pričvrstiti ukosnicom o tjeme. Raspustite kovrče tek kad završite cijelu kosu i kad vam se kosa ohladi.  

2. DAJU VOLUMEN VAŠEM VISOKOM REPU

Rep vam pada i izgleda nevoluminozno? Učvrstite ga ukosnicama i to iza repa, pri samom korijenu, kako bi stajao visoko, čvrsto i voluminozno. 

cosmopolitan.com

3. UČINITE SVOJU PLETENICU JOŠ VIŠE ŠIK

Ništa ne uništava predivnu pletenicu od velike gumice na kraju kojom ju trebate zavezati. Umjesto gumice, sljedeći put koristite ukosnice za kosu koje se uopće neće vidjeti!  

4. ISKORISTITE PASTU ZA ZUBE DO SAMOG KRAJA

Kada znate da ste pri kraju s pastom za zube, postavite ukosnicu na sam kraj i koristite ju kako biste istisnuli svu preostalu pastu!

5. DIY ČETKICA KONTURIRANJE

Fali vam četkica? Možete pretvoriti svoju četkicu za puder u kamenu u onu za konturiranje. Samo učvrstite dlačice ukosnicom i četkica će momentalno dobiti drugi, puno tanji i precizniji oblik. Takvu je koristite za konturiranje, a kad maknete ukosnicu vratit će se u onu za puder.

6. NAPRAVITE UMJETNOST NA VLASTITOJ KOSI

Kada ih ne želite vidjeti, lako se sakriju. Ali nama se jako sviđa kada ih pretvorimo u umjetnost na kosi. Napravite geometrijski oblik po izboru ili koristite one u bojama kako biste učvrstili kosu. Mogućnosti je bezbroj!

cosmopolitan.com
cosmopolitan.com

7. NANESITE LJEPILO ZA TREPAVICE

Sitan kraj ukosnice odlično će poslužiti da njime nanesete ljepilo na trepavice. Također su odlične za nail-art!  

8. KORISTITE IH ZA ZATVARANJE VREĆICA

Toliko vrećica u kućanstvu i kuhinji, a tako malo zatvarača za njih. Srećom pa ukosnica imamo na desetke! Kada vam fali zatvarač za primjerice vrećicu čipsa ili brašna, zatvorite ju ukosnicom. Također ih možete koristiti kao bookmarkove!

9. SUZITE SVOJU ODJEĆU S NJIMA

Majica vam je preduga? Hlače preduge? U sekundi, ukosnica može stvoriti privremeni porub -  bez krojača!