9 najjeftinijih zdravih namirnica na našem tržištu

| Beauty |

Zdrava prehrana
Zdrava prehrana

Cijene zdrave hrane ponekad nas stvarno mogu preplašiti već u startu. Takozvana "superhrana" poput acai praha, goji bobica i kokosovog ulja - ostavit će danak na vaš novčanik. No, danas smo vam odlučili pokazati kako - hraniti se zdravo - ne mora nužno biti skupa igra. Neke od najzdravijih namirnica na svijetu pronaći ćete u prvom dućanu ili na placu u blizini vaše kuće - i neće vas koštati cijelo bogatstvo.

U nastavku pročitajte o kojih 9 super zdravih namirnica pričamo i kako ih već danas možete ubaciti u svoj ručak ili večeru!

1. Grah

Grah je jeftin i nevjerojatno zdrav. Odaberite koju god vrstu graha koju najviše volite, jer su sve pune vlakna i proteina - uz 0% masti! Također je odličan uz svaku salatu i kao prilog vašem najdražem jelu.

2. Zobene pahuljice

Nema tog nutricionista koji vam na listu najzdravijih namirnica neće staviti zobene pahuljice. Savršene su za doručak, a tako jeftine. Vlakna koja sadrže snizit će vam razinu kolesterola, a držati vas sitima još satima nakon jela.

3. Smeđa riža

Smeđa riža ne dobiva dovoljno pažnje koliko bi trebala, zato što ju često u tome preduhitri srodna joj kvinoja. No za razliku od kvinoje, smeđa riža je cjenovno prihvatljiva i dostupna svima. Niskokalorična, nemasna namirnica odlična je za serviranje uz bilo koje jelo!

Zobene pahuljice
Zobene pahuljice

4. Naranče

Naranče su jedno od najjeftinijeg voća na tržištu. Osnažuju imunitet sa svojom moćnom dozom vitamina C, sadrže 3 grama vlakna po naranči i odličan su međuobrok u svako doba dana. 

5. Tuna iz konzerve

Tuna iz konzerve je klasična jeftina, a zdrava namirnica. S njom možete svašta - napraviti salatu, napraviti sendvič, jesti je s krekerima. Sadrži mnogo proteina, vlakna i omega-3 masnih kiselina.

6. Kelj

Kelj ne treba previše predstavljati, svima je prilično jasno zašto se nalazi na popisu zdravih namirnica, ali da vas podsjetimo još jednom kako je kelj jeftin i lako dostupan! Vitamini K, A i C te željezo i magnezij koje sadrži - sve su što vaše tijelo može tražiti od jedne zdrave namirnice.

7. Smrznuto povrće

Iako ovisi o povrću koje kupujete (miješano, mahune, grašak,...), definitivno je puno jeftinije od povrća koje kupujete na placu. Dobra strana: nikada se neće pokvariti i uvijek ga možete brzinski izvaditi iz frizera. 

Leća
Leća

8. Leća

Leća je vrlo vjerojatno najzdravija namirnica koju možete naći na našem tržištu. Proteini i vlakna koje sadrže razlog su zašto je svi nutricionisti vole, a njena niska kalorijska vrijednost razlog zašto je mi volimo!

9. Lubenica

Sva sreća, stiže vrijeme lubenice! Ovo niskokalorično voće bogato vodom i antioksidantima - OBAVEZNA je namirnica koju morate ljeti imati u hladnjaku.