9 najgorih beauty savjeta s Pinteresta

| Beauty |

Candice Swanepoel daje beauty savjete za ljeto

 Dobro poznata činjenica je da "ne možete vjerovati baš svemu to pročitate na Internetu". Da, Internet, čak i naš omiljeni izvor inspiracije, Pinterest, puni su polu-istinitih i pretjeranih savjeta i trikova. Uvjeravaju nas da možemo i najluđe stvari uvrstiti u svoje beauty rutine, s minimalno uloženog novca. Da budemo iskreni, nekoliko smo puta i sami bili žrtvama savjetima s Pinteresta. Donosimo 9 nevjerojatno ludih savjeta koje NIKAKO ne trebate poslušati...

NANOŠENJE EYELINERA UVIJAČEM ZA TREPAVICE

Ovaj "savjet" ste sigurno vidjeli nekoliko puta. Nanijeti eyeliner na rub uvijača za trepavice, a zatim ih uvinuti. Trik je taj da biste u isto vrijeme trebali uviti trepavice i dobiti savršenu crtu eyelinera tik uz kapak. Ako ste ikada probali, onda znate da je apsolutno nemoguće ovo izvesti.

MAC x Charlotte Olympia uvijač za trepavice
MAC x Charlotte Olympia uvijač za trepavice

DIY DEPILACIJA S KAVOM I SODOM BIKARBONOM

S obzirom na to da i s kupovnim voskom iz dućana već imamo problema, ne vidimo kako bi uopće ova ideja mogla uspjeti, odnosno kako bi se zrnca kave trebala "zalijepili" za dlake. Osim što ćete napraviti dobar piling sve drugo pada u vodu...

STAVLJANJE LISTERINA NA PRIŠTIĆE

Da, alkohol isušuje prištiće, ali također isušuje i zdravu kožu oko njega. Ostavite intenzivne proizvode za oralnu higijenu što dalje od vaše kože lica. 

DIY LOSION ZA SAMOTAMNJENJE S CRNIM ČAJEM

Nekoliko nas stvari muči kod ovog. Kao prvo, aplikacija. Nanošenje losiona za samotamnjenje već je sam po sebi izazov. Što se tiče ove ideje, morate skuhati čaj, ostaviti ga da se ohladi, staviti u bocu sa sprejem i nanijeti 5 slojeva na kožu. Kao drugo, ova metoda traje samo po prvog tuširanja. Toliko posla za tako malo koristi?

Estée Lauder Bronze Goddess Self Tan
Estée Lauder Bronze Goddess Self Tan

KREMA OD MAJONEZE

Majoneza i baby ulje kao hidratacija lica? Ne. Možda eventualno da ju koristite kao intenzivnu masku za jako suhe dijelove na koži poput laktova i koljena. Ili kao Blake Lively - na kosi. 

MASKARA OD OREO KEKSA

Trepavice koje mirišu na Oreo kekse i nisu najgora stvar na svijetu, ali mrvice keksa u očima nam nikako nisu ni primamljive. Plus: dok skupite hidrogen peroksid, praznu kutijicu od balzama, bazu, žlicu, vatu, čistu četkicu maskare, vodu i Oreo kekse (koje zatim treba očistiti od kreme, izmrviti i pomiješati sa svim sastojcima) - mogli ste već sto puta nanijeti svoju klasičnu kupljenu maskaru.

MAC Pro Beyond Twisted Lash maskara
MAC Pro Beyond Twisted Lash maskara

MASKA ZA LICE OD MAČJEG PIJESKA

Ovo je najstrašnije od svega. Da, bentonit glina (jedan od glavnih sastojaka mačjeg pijeska) sastojak je koji se nalazi u većini maska za lice na bazi gline. Ali uopće ideja da ribamo lice s mačjim pijeskom je dovoljno besmislena da joj ikada u životu damo priliku.

SMEĐI ŠEĆER ZA UČVRŠĆIVANJE KOSE

Žao nam je, ali još uvijek tražimo dobro DIY rješenje za učvršćivanje kose. Zašto bi smeđi šećer i voda tako djelovali, nemamo pojma. Vjerojatno zato što će kosu ostaviti ljepljivom i tvrdom... 

L’Oréal Paris Elnett Satin Hairspray
L’Oréal Paris Elnett Satin Hairspray