8 učestalih beauty pogrešaka - i kako ih popraviti!

| Beauty |

Minimal makeup look
Minimal makeup look

 Bilo da se radi o pretjerivanju s parfemom ili je vaša pinceta napravila nered na obrvama - događa se i najboljima! Nažalost, beauty pogreške najčešće se dogode u situacijama kad vam se žuri i kad im se uistinu najmanje nadate; primjerice već kasnite 10 minuta na sastanak, a upravo ste maskarom umrljali sjenilo. Jao!

Od ključne je važnosti pronaći i naučiti trikove kojima ćete se u zadnji čas spasiti od katastrofe i popraviti look. U nastavku pročitajte kojim nam se to 8 beauty pogrešaka svakodnevno potkrada i kako ih još jednostavnije riješiti u svega nekoliko sekunda.

Pogreška br.1 : PRETJERALI STE S RUMENILOM

Rješenje:  Možda vam se čini kako je najbolje rješenje skinuti svu šminku i krenuti iz početka, ali nije točno - možete neutralizirati rumenilo s nanošenjem tankog sloja translucentnog pudera na cijelo lice.

Clinique, MAC, Essence
Clinique, MAC, Essence

Pogreška br.2 : STAVILI STE PREVIŠE PARFEMA

Rješenje: Trljanjem malo alkohola umanjit ćete miris parfema. Nanesite ga na mjesta na koži na kojima vam se čini da ste pretjerali i ponovno nanesite parfem u nešto manjoj dozi.

Nuxe Prodigieux® parfem
Nuxe Prodigieux® parfem

Pogreška br.3 : ISTISNULI STE PRIŠTIĆ

Rješenje: Znam oda ne smijemo, ali ponekad ne možemo odoljeti istiskivanju prištića. Kako biste spriječili nastanak bakterija i ožiljka obavezno nanesite tonik na crvenilo nastalo na koži kako biste umirili, očistili i osušili kožu.

Eucerin DermoPURIFYER osvježavajući tonik za čišćenje lica

Pogreška br.4 : UMRLJALI STE SJENILO

Rješenje: Nema potrebe za ponovim šminkanjem! Umočite štapić za uši u tekućinu za skidanje šminke i popravite greške.

Pogreška br.5 : PRETJERALI STE S ČUPANJEM OBRVA

Rješenje: Loše vijesti? Morat ćete biti jako strpljivi dok ponovno ne narastu. Dobre vijesti? Gelovi za obrve savršeno su rješenje u ovakvim situacijama jer popunjavaju novonastale rupe u obrvama i zbog njihove teksture zalijepit će se na dlačice obrva te replicirati izgled pravih dlačica na mjestima gdje vam ih fali.

Gelovi za obrve
Gelovi za obrve

Pogreška br.6 : STAVILI STE PREVIŠE PUDERA U KAMENU/PRAHU

Rješenje: Bez brige, ne morate skidati šminku i kretati iz početka - boju će neutralizirati bilo kakav sprej za lice na bazi vode.

MAC Fix+
MAC Fix+

Pogreška br.7 : BOJA ZA KOSU KAPNULA I ZAMRLJALA VAM JE KOŽU

Rješenje: Tko bi rekao? Pasta za zube idealno je rješenje kako izvući mrlje od boje.

Pogreška br.8 : PRETJERALI STE S PROIZVODOM ZA SAMOTAMNJENJE

Rješenje: Okupajte se u kupci od sode bikarbone i limunovog soka kako bi boja posvijetlila, te iskoristite istu mješavinu kako biste napravili piling na mjestima na kojima posebno želite ukloniti boju.

Estée Lauder Bronze Goddess Self Tan
Estée Lauder Bronze Goddess Self Tan