8 styling savjeta za djevojke sa šiškama!

| Beauty |

 Većina žena ima love-hate vezu sa svojim šiškama. Uokviruju vam lice, daju vašoj kosi neobičan izgled i mogu vas pomladiti u sekundi. Ali s njima nije lako. Ne mogu se samo oprati i osušiti. Potrebno je puno stiliziranja da bi šiške izgledale onako kako želimo. Iz tog razloga, donosimo vam 8 odličnih savjeta koje bi svaka žena sa šiškama trebala znati i skratiti si vrijeme i stres oko šiški...

1. Uvijek ih osušite fenom!

Osušite šiške čim izađite iz tuša, dok su još uvijek jako mokre. Šiške se suše brže nego što to možete zamisliti, a onog trena kad se krenu sušiti na prirodnom zraku dobivaju formu koja vam se neće svidjeti.

2. Sušite ih pravilnom tehnikom!

Sve što vam je potrebno je mala okrugla četka i dovoljno jak fen. Šiške sušite na četku a fen okrenite glavom prema dolje. Na taj ćete ih način najbolje izravnati i održati ravnima što duže moguće.

3. Investirajte u malu peglu za kosu!

Kako biste uvijek imali željenu formu šiški dobro je na kraju proći peglom kroz šiške te ih na taj način zagladiti i učiniti mekima.

4. Kada ih ne možete osušiti, razmaknite ih!

Ako vam sušenje fenom iz nekog razloga nije opcija, učinite najbolje od svoje prirodne teksture. Umjesto da ih pokušate učiniti ravnima, razmaknite ih u stranu. Razdijelite ih na razdjeljku i okrenite prema van u bilo koju stranu. I više ne dirajte ih dok se potpuno ne osuše!

5. Što manje proizvoda na šiškama, to bolje!

Kada pričamo o proizvodima za stiliziranje kose i šiškama - manje je više! Možete koristiti bilo koji proizvod koji i inače koristite, ali prvo ga nanesite na kosu, a onda tek ostatak koji vam ostane stavite na šiške. U protivnom ćete završiti s masnim šiškama u roku par sati.

6. Koristite odgovarajuće proizvode za svoj tip kose!

Ako ste jedna od onih sretnica koja ne treba koristiti nikakve proizvode za stiliziranje - blago vama, ali ostatak nas ipak treba pronaći proizvode koji odgovaraju našem tipu kose bilo da se radi o suhoj i oštećenoj ili tankoj i beživotnoj kosi.

7. Držite ih čistima!

Jednostavna je istina da se šiške brže maste. Koristite šampon za suho pranje kada primjetite da se počinju mastiti ili ih operite s malo šampona ujutro. Na taj način će vaše šiške biti čiste i ne morate zbog njih prečesto prati kosu.

8. Pazite na čelo!

Nikada vam ne bismo savjetovali da preskočite hidratantnu kremu, ali morate biti pažljivi kada ju nanosite na čelo. Ne želite da vam se proizvodi za njegu lica nađu i na šiškama i učine ih masnima. Preporučujemo da maknete šiške s lica dok vam se proizvodi ne upiju u kožu što će potrajati nekih 10-ak minuta.