U 8 beauty koraka do odmornog i svježeg izgleda (čak i u najgora jutra!)

| Beauty |

Odmorne i svježe u svako jutro!
Odmorne i svježe u svako jutro!

You wake up, flawless. Post up, flawless. Kad bi se bar tekst ove pjesme od Beyoncé mogao odnositi i na stvarni život. Mi se više budimo savršeno umorni, mamurni i pomalo nalik na zombija...

U ovakvim i sličnim situacijama (čitaj: svako jutro), volimo se osloniti na nekoliko trikova i beauty navika koje nam pomažu da ipak nalikujemo na nešto slično ljudskom biću. Što stvarno i jesmo - samo vam se možda tako ne čini zbog veličine ljubičastih podočnjaka ispod naših očiju.

Od kockica leda pa sve do "pečenja", u nastavku pročitajte kojih će to 8 beauty trikova pretvoriti svaki vaš jutarnji izgled u odmoran i svjež. Samo imajte na umu da ne garantiramo da ćete se tako osjećati iznutra...

1. ZGRABITE LED

Na one dane kada se probudite nalik na slatku (ali umornu) pandu, krenite ravno prema kuhinji i zgrabite par kockica leda. Omotajte ih u kuhinjsku krpu, pričekajte da se malo otope te nježno pređite njima preko lica kako bi vam se koža i pore na licu momentalno učvrstile i već imate svježiji izgled! Za nešto hrabrije djevojke: poslušajte savjet Kate Moss i napunite umivaonik ledenom vodom i kockicama svježih krastavaca te zaronite lice unutra. Vaš odabir!

2. ŽLICE NA OČI

Sljedeći korak - vratite s eu kuhinju i zgrabite dvije jušne žlice koje uvijek držite u frizeru, jer ste pametna djevojka i planirate unaprijed. Naslonite ih na oči i uživajte u osjećaju. Hladna žlica pomoći će kod natečenih očiju u svega nekoliko sekundi. Nema na čemu. 

Maybelline Baby Lips Lip Balm
Maybelline Baby Lips Lip Balm

3. BALZAM ZA USNE PRIJE SVEGA

Prije nego uopće krenete sa svojom makeup rutinom, nanesite veliki sloj vašeg najdražeg balzama na usne. Tek tada krenite s makeupom i na kraju nanesite ruž za usne. Ovom tehnikom dozvoljavate balzamu da učini svoje i riješi vaše usne suhoće.

4. POMIJEŠAJTE KREMU ZA OČI S PUDEROM

Najbolji način kako sakriti tamne podočnjake (koji koriste i stručnjaci) je miješanje kreme za područje oko očiju i najdražeg tekućeg puder ili BB kreme. Prvo nanesite kremu za oči na cijelo područje oko oka, a zatim, dok je krema još masna, nanesite lagani sloj vašeg najdražeg pudera ili BB kreme na isto područje. 

TOP kreme za područje oko očiju
TOP kreme za područje oko očiju

5. POKUŠAJTE "BAKING" TREND

Sviđa nam se izgled svježih i odmornih očiju, pogotovo onda kada u stvarnosti nije tako. Pokušajte "baking" trend kojim će se vaš puder stopiti s kožom i kreirati luminantni izgled. Mi volimo ovu tehniku koristiti na području ispod očiju. Nakon što se učinili korak iznad, na područje ispod očiju lagano nanesite translucentni puder i ostavite ga tamo cca 5 minuta. Za to vrijeme možete obaviti i ostale korake koji slijede, te na kraju laganim potezima četkice odstranite višak pudera ispod očiju.

Baking tehnika
Baking tehnika

6. MIJEŠAJTE

Ovo je jedan od najstarijih trikova profesionalaca koji obožavamo - pomiješajte highlighter s puderom za nevjerojatan sjaj kože. Ako vam se ne da igrati sa šminkom tako rano ujutro, bit će dovoljno i lagano utapkati highlighter preko jagodica, čela i brade prije nanošenja tekućeg pudera.

7. PRESKOČITE CRNI EYELINER

Trik makeup artista - smeđi eyeliner sa sjajnim česticama učinit će vaše oči većima i otvorenijima, u prijevodu - odmornijima. Nanesite ga uzduž gornje linije kapka kako biste definirali oči. Nakon toga, predlažemo da uvijete trepavice, dodate im malo maskare i u trenu izgledate kao da ste spavali punih 8 sati! 

8. DODAJTE NEŠTO BOJE

I konačno, vrijeme je da dodate nešto boje svome licu. Predlažemo kremasto rumenilo koje lagano možete utapkati prstima za još prirodniji i svježiji izgled kože. I na kraju, nanesite boju po izboru na usne. Voilà! Nitko nikada neće moći ni pretpostaviti da ste sinoć srušili vlastiti rekord u popijenim votkama!

Powder Blush
Powder Blush