7 zapovijedi za sjajnu i zdravu kosu

| Beauty |

Vjerujem da su rijetke žene među nama koje su ujutro probude s predivnom, podatnom kosom jer nažalost takve prizore možete vidjeti samo na filmovima i reklamama. Loša prehrana, pretjerano izlaganje suncu i štetne kemikalije samo su neki od uzroka zbog kojih vam kosa nije zdrava i sjajna, a mi vam danas donosimo 7 zapovijedi koje morate znati i slijediti ih ako želite snažnu i prekrasnu kosu.

1. Jedite zdravo!

Možda niste svjesni toga, ali postoji snažna poveznica između toga što jedete sa stanjem vaše kose. Preskakanje obroka i nezdravo hranjenje može prouzrokovati gubitak kose, a dobra vijest je da se učinjena šteta može popraviti. Unosom pravih namirnica poput lososa i badema vaša kosa će rasti brže, a primjetiti ćete i pozitivne promjene u strukturi dlake.

2. Ne perite kosu s previše šampona!

Mit o dvostrukom šamponiranju kose je upravo samo to, mit. Dokazano je da višestruko pranje ne uklanja svaki put masne naslage te da dovodi do suhoće kose. Najbolje je da kosu operete samo jednom s veoma malom količinom šampona u koju ste dodali malo sode bikarbone. Isperite šampon, nanesite regenerator, isperite i odmah ćete primjetiti razliku.

3. Ne podcjenjujte vitamine!

Uzimanje vitamina koji su namijenjeni obnovi kose veoma je bitno. Nadomjestci koji ubrzavaju rast kose dobri su i za rast i obnovu folikula,a kosa će vam biti zdrava i snažna.

4. Ne upotrebljavajte previše proizvoda za njegu!

U današnje vrijeme okruženi smo mnoštvom proizvoda, a ono što im je zajedničko je da obećavaju čuda za našu kosu, bilo da se radi o volumenu, prhuti ili ispucanim vrhovima. Pokušajte upotrebljavati što manje proizvoda za njegu, odnosno koristite samo jedan ako je to ikako moguće.

5. Odmorite malo svoju kosu!

I pticama na grani je poznato da je pretjerano stiliziranje kose, odnosno feniranje, ravnjanje ili kovrčanje veoma štetno za vašu kosu, međutim većina žena i dalje to radi. Međutim pokušajte barem malo odmoriti svoju kosu, sušite je prirodnim putem i upotrijebite proizvod s obnavljajućim svojstvima.

6. Izbjegavajte kemikalije u proizvodima!

Većina nas uopće ne obraća pozornost na sastojke pojedinih proizvoda, međutim kada biste pročitali od kakvih kemikalija je nešto napravljeno, vjerujem da bi prestali kupovati te proizvode. Pokušavajte kupovati šampone i regeneratore koji su bez parabena i sulfata te da su što prirodniji jer će vam kosa biti veoma zahvalna.

7. Postupajte pažljivo s mokrom kosom!

Ako imate pomalo neukrotivu kosu pretpostavljamo da je četkate dok je perete, međutim istina je da to najgore što možete napraviti svojoj kosi. Veoma je bitno ne četkati ili češljati kosu dok je mokra, radije to napravite prije pranja.