7 stvari koje trebate znati o čupanju obrva koncem

| Beauty |

 

Popularna metoda čupanja obrva koncem je potpuno prirodna i daje odlične rezultate, a u nastavku vam donosimo stvari koje trebate znati prije nego se odlučite na taj korak.

Postoje brojni načini uklanjanja neželjenih dlačica, a čupanje obrva koncem jedna je od najpopularnijih.

Ova drevna indijska tehnika uklanjanja dlačica u posljednjih je nekoliko godina postala pravi hit među beauty zaljubljenicima. Čupanje obrva koncem najpreciznija je metoda jer se linijom konca može točno odrediti koje područje se depilira pa je lako izraditi savršen luk.

U nastavku pročitajte što možete očekivati ako prvi put idete na čupanje obrva koncem.

Podnošljiva bol
Ovisno o terapeutu, vašoj toleranciji i vremenu mjeseca, čupanje obrva koncem se osjeća kao da vam netko istovremeno čupa više dlaka odjednom, ali bol je, u potpunosti, podnošljiva.

Pomoć
Osoba koja izvodi tretman će vas zamoliti da povučete kožu oko obrva u suprotnim smjerovima kako bi lakše počupali dlake.

Crvenilo
Privremeno će vam se pojaviti ružičasta koža, kod nekih više vidljiva kod drugih manje. Zato se pobrinite da na tretman idete kada kasnije nemate drugih obveza.

Nekontrolirane nuspojave
Nuspojave uključuju slučajno kihanje, suzenje oči i zalijevanje te nekontrolirane tikove koji se pojavljuju radi osjetljivosti, ne zbog boli.

Gel za smirenje
Ako vam se nakon tretmana ponudi opcija za gle za smirenje, prihvatite ju jer će vam ona pružiti hlađenje te će djelovati umirujuće na iziritiranu kožu, a smanjit će i crvenilo.

Šminka
Iako vam kozmetičar može popuniti obrve ako vi to želite , bit će vam rečeno da ne nanosite puder i korektor nakon tretmana. Nemojte zanemariti taj savjet zato što šminka može začepiti pore koje ostaju otvorene uklanjanjem dlačica i uzrokovati mrlje.

Kada ponoviti tretman?
Između tretmana nećete imati potrebu uklanjati sami dlačice, ali ako osjetite potrebu, sačuvajte ih nekoliko dana i ponovno rezervirajte sastanak za čupanje. Tretman bi trebali ponavljati svakih 5-6 tjedana.