7 savjeta dermatologa za zdravu kožu

| Beauty |

Od mnogih ciljeva koji imamo, a tiču se ljepote, zdrava koža je na vrhu popisa.

Održavanje kože se razlikuje ovisno o godišnjem dobu, iako je ljeto na izmaku, izloženost UV zrakama još postoji, također začepljenost pora, što zbog znoja, što zbog proizvoda za sunčanje, nikako ne pridonosi zdravoj i sjajnoj koži.
Kako bi što lakše održali kožu zdravom pročitajte savjete dermatologa.


1. Pustite kožu da diše
Samo dovoljno hidrirana koža može biti zdrava koža. Iako zimi dermatolozi preporučuju nešto hranjivije kreme, ljeti za to nema potrebe. Neka vaša krema za ljetnu njegu lica bude hidratantna.

2. Zaštiti faktor
Ljeti ne ostavljajte kožu nezaštićenu. Izlaganje lica ljetnom suncu najgori je neprijatelj kože.


3. Opekline
Ponekad, čak i uz zaštitni faktor sunce nađe način da dođe do kože i ostavi je crvenom. Opekline su u osnovi upale kože pa koristite proizvode koji sadrže protuupalne sastojke, poput aloe vere, kamilice ili zelenog čaja. Neke studije pokazuju kako smirujući crvenilo štitite kožu od daljnjeg oštećenja.


4. Ne zaboravite kožu tijela
U njezi nikako ne preskačete njegu kože tijela. Koža kako na licu tako i koža na tijelu izbacuje višak ulja i začepljuje pore. Uključite piling u svoju rutinu njege kože tijela.

6. Spavanje
Ne postoji proizvod ili tretman koji za vašu kože može učiniti ono što učini 8 sati sna. Znamo da je teško, ponekad gotovo i nemoguće uhvatiti vremena i odspavati 8 sati, ali spavanje je važno kako bi se stanice kože obnovile i pomladile. Nedostatak sna uzrokuje fine linije, dehidraciju i gubitak elastičnosti.


7. Voda
Svi znamo koliko je voda važna za pravilan rad organizma i održavanje zdravlja kože. Osam čaša vode minimalno je kako bi održali kožu zdravom. Osim toga, tekućinu unosite i kroz voće i povrće bogato vodom, kao što su lubenica, ananas, grožđe i slično.