7 razloga zbog kojih vam se pojavljuju prištići

| Beauty |

Instagram / @alexcentomo

Bez obzira koliko vremena provodite u njezi kože lica, opet se pojave ti dosadni prištići. Mislite da sve radite kako treba, ali rezultat je uvijek identičan? Donosimo vam 7 razloga iznenadne pojave prištića. 

1. Ne isperete temeljito gel za umivanje
Za mnoge od nas dnevni ritual započinje umivanjem s gelom za čišćenje lica, toniziranjem kože te nanošenjem kreme. Sve je to dobro dokle god temeljno isperete gel za umivanje. Ako to ne učinite, pH vaše kože bit će poremećen, a pore će ostati začepljenje što rezultira nastanom prištića

2. Hormonalni disbalans
Iznenada pojava prištića u odrasloj dobi često je uzrokovana povišenim razinama testosterona. Ako tijelo proizvod više muškog hormona za rezultat lojne žlijezde proizvode povećane količine sebuma. Test krvi najbolji je način za kontrolu hormona.

3. Prljavi pribor za nanošenje šminke
Ako koristite beauty blender ili kist za nanošenje šminke, trebali bi ih redovito čistiti budući da su ti alati za ljepotu pravi uzgojni tereni za bakterije koje se prenose na kožu pri primjeni šminke te uzrokuju prištiće.

Instagram / @alexcentomo

4. Sport
Naša temperatura kože utječe na proizvodnju sebuma. Pri svakom višem stupnju, naše pore proizvode oko deset posto više sebuma koji može začepiti pore. Svi koji vježbaju sa šminkom još su u goroj situaciji i pojava prištića za njih ja gotovo neizbježna. Zato skinite šminku prije vježbanja, a nakon vježbanja temeljito operite kožu lica.

5. Pogrešni proizvodi za kosu
Proizvodi za njegu kose koji su visoko mirisni ili čak ljepljivi gelovi za kosu i sprejevi mogu iritirati kožu i začepiti pore. Ako vam je kosa raspuštena, ostatci ulja i proizvoda utrljat će vam se u lice.

6. Mobiteli
Mobilni telefoni također mogu biti uzrok prištića, jer na pametnim telefonima ima puno bakterija. Stoga, kada ste na telefonu, ostavite minimalan razmak između lica i telefona te redovito očiste telefon s dezinfekcijskim sredstvom. Ista stvar vrijedi i za sve koji nose naočale.

7. Crijevna flora
Crijevne bakterije također mogu imati veliki utjecaj na cijelo tijelo, uključujući i pojavu prištića. Ako crijevna flora nije zdrava to se vidi i na vašoj koži. Brojne su studije već pokazale da konzumacija probiotičke hrane može vidljivo poboljšati izgled kože.