7 pravila makeupa koje svaka mladenka mora znati

| Beauty |

Svadbena slika Solange Knowles
Svadbena slika Solange Knowles

Kada govorimo o makeupu za mladenke, sve standardne beauty norme padaju u vodu. Primjerice, cijeli "I woke up like this" pokret, koji njeguje izgled lica bez šminke? Vjerojatno i nije najbolji izbor za dan koji želite pamtiti zauvijek i pokazivati svoj vjenčani album unucima... Ne, svadbeni makeup posebna je priča u kojoj je jako bitno pronaći idealnu granicu između nježnog i prirodnog te "prolila sam krv, znoj i suze za ovu ceremoniju, stoga da, moj makeup će biti savršen"!

U nastavku pročitajte sedam makeup pravila koje bi svaka mladenka trebala znati i pratiti te bez srama pokazivati svoje svadbene fotografije i za desetak godina...

Pravilo br.1 - Ostanite dosljedne sebi

Možda zvuči otrcano, ali ovo bi vam uistinu trebao biti zakon. Nemojte činiti ništa što vam nije ugodno jer će se to itekako odraziti na fotografijama. Uvijek odaberite look s kojim se osjećate najbolje - uostalom, to je vaš dan i zaslužujete samo najbolje!

bridal makeup
Makeup za mladenke

Pravilo br.2 - Želite onaj sjaj "iznutra"

Naravno da ne želite izgledati masno na fotografijama, ali nikako nemojte odabrati potpuno mat look. Na ovaj dan želite izgledati kao najbolja moguća verzija sebe - što znači imati zdravu, sjajnu kožu. Dobar iluminator ili sjajnija baza će učiniti da izgledate kao da imate onaj "sjaj iznutra" i zračite srećom, a mi se nadamo da je to uistinu i tako.

Pravilo br.3 - Postojanost je ključ

Odabrati ruž za usne je skoro pa teško kao i odabir haljine. Trebate li odabrati nešto moćno kao klasični crveni ruž? Ili se ipak odlučiti za vašu uobičajenu rozu nijansu? Mi savjetujemo da odaberete nijansu koja vam najviše odgovara i s kojom se osjećate najugodnije. Crveni ruž može izgledati prekrasno, ali ako se nikada niste okušali s njime - ovo nije taj dan!

Pravilo br.4 - Pažljivo konturirajte

Ako odlučite konturirati lice, odaberite isključivo mat proizvode i neka konture budu nježne. Nema ništa gore nego teških, sjajnih kontura na licu i to baš na dan na koji trebate biti savršeno prekrasne!

makeup za mladenke
Makeup za mladenke

Pravilo br.5 - Izbjegavajte šljokice

Iako su šljokice na kapcima trendi u svijetu šminke, izbjegavajte ih - jer biste mogli požaliti ovu odluku za desetak godina. Umjesto toga, odaberite nježno sjajno sjenilo koje će dodati svijetlo vašim očima i izgledati lijepo na fotografijama. 

Pravilo br.6 - Esencijalne proizvode uvijek imajte uza sebe

Frizura gotova? Makeup savršen? Prije nego što krenete niz oltar, zapamtite da esencijalne proizvode morate uvijek imati sa sobom jer će vam zatrebati tijekom večeri. Predlažemo da sa sobom ponesete translucentni puder, korektor, rumenilo i ruž koji ste odabrali - tako ćete u svakom trenu moći popraviti šminku i nastaviti sa zabavom do dugo u noć!

Kotur Epsey Elaphe Box Clutch
Kotur Epsey Elaphe Box Clutch

Pravilo br.7 - Opustite se i uživajte!

Naš zadnji savjet nema veze sa šminkom. Opustite se i pokušajte maksimalno uživati! Ovo je vaš dan i udajete se za ljubav svog života - stoga, upamtite sve što smo vam rekli, ali ako nešto i pođe po krivu, ne brinite jer će sve biti baš kako treba.