7 načina kako duže očuvati miris parfema

| Beauty |

Chanel ima novi očaravajući parfem "Misia"
Chanel "Misia"

Dogodi li se i vama da prije izlaska iz kuće nanesete svoj najdraži parfem i već nakon pola sata ne osjetite ikakav miris? Koristite li taj parfem godinama ili pak samo nekoliko mjeseci, vrlo vjerojatno ste postali neosjetljivi na miris parfema na svojoj koži, no to je sasvim normalna stvar i to ne znači da parfem ne funkcionira. Naime, parfem će i dalje osjetiti svi oko vas, što znači da još jedan "špric" na postojeću dozu parfema zaista nije potreban. Umjesto toga, isprobajte ovih 7 savjeta.

1) Hidratiziranje - Idealno vrijeme za nanošenje parfema je odmah nakon tuša, kada vam se otvore sve pore i već ste nanijeli hidratizirajući losion za tijelo. Što vam je koža hidratiziranija (čak i masnija), parfem će vam duže trajati - jednako zato smo i puno osjetljiviji na miris parfema tijekom ljeta i velikih vrućina.

2) Našpricajte ga na odjeću - Osim na vrat, našpricajte parfem i na ovratnik majice, time ćete ga osjetiti puno duže, iako morate imati na umu da koža daje poseban element mirisu parfema dok će na tkanini djelovati jednodimenzionalno.

3) Izaberite uljnu teksturu - Ako želite super izdržljivi miris, najbolji odabir parfema je svakako parfemsko ulje jer se stopi s kožom, no neće imati jednak miris poput klasičnog parfema.

Božićni poklon za nju i njega: Najbolji uniseks parfemi po izboru Juraja Sotošeka
Guerlain Shalimar

4) Izaberite tešku notu - To ne znači da trebate izabrati kolonjsku vodicu, no izaberite parfem s notama citrusa, drveta, dima i začina. Jedna teška nota osjećat će se još jako dugo nakon nanošenja parfema.

5) Nanosite na atipične točke - Iako se zna na koje točke na tijelu se parfem nanosi, nanesite ga primjerice na zglobove i iza koljena, jer su to "tople" točke na tijelu što znači da će širiti miris.

6) Ne trljajte ručne zglobove - Mnogi imaju naviku protrljati zglobove nakon nanošenja parfema, no to je u stvari vrlo loša ideja, jer stvarate frikciju kojom gubite prve note parfema i samim time parfem postaje drugačiji i dosadniji.

7) Pazite gdje ih ostavljate - Parfemi gube miris kada su izloženi svijetlu, ekstremnoj hladnoći ili toplini, zato izbjegavajte kupaonice i hladnjake. Najbolje ih je pohraniti na tamna i suha mjesta - u ormar.

Najbolji parfemi za kosu
Parfemi