7 najboljih i najjeftinijih kupki koje će vas sigurno opustiti i pomladiti

| Beauty |

Savršena kupka
Savršena kupka

Ne postoji ništa bolje od duge, umirujuće kupke nakon napornog dana za umirivanje vlastitog uma i bolnih mišića. No, dok su ukrasni sapuni i šampanjac preparati za zabavne kupke, njihova cijena vas i neće toliko umiriti. Zato smo željeli da se naših 7 ključnih preparata za opuštajuću kupku oslanjaju na pristupačne, prirodne proizvode za namakanje u toploj kadi.

  1. Epsom soli

Zaboravite skupe i precjenjene soli za kupanje. Epsom soli omogućit će vam jeftini trenutak opuštanja te će vam povećati tjelesnu proizvodnju serotonina, kemijski pojačati bolje raspoloženje i opustiti mišiće. Kupiti ih možete s mirisom lavande ili eukaliptusa kao dodatak aromaterapiji.

Epsom Soli
Epsom Soli
  1. Zeleni Čaj

Mi znamo da je zeleni čaj je izuzetno dobar za nas – potiče na pravilan rad metabolizma i mršavljenje, ali  također može tijelu učiniti dobro i na druge načine. 5 do 10 vrečica zelenog čaja umočenih u kadu s toplom vodom vaše će tijelo ispuniti antioksidansom i potpuno ga detoksicirati. Za dvostruku učinkovitost, popijte šalicu zelenog čaja dok se kupate.

  1. Mlijeko

Glasine i povijest nalažu da se Kleopatra kupala u mliječnoj kupelji koja omekšava i umiruje kožu. Dodajte šalicu (više ili manje)  punomasnog mlijeka ili mlijeka u prahu za kadu vode i uskočite na dugo namakanje. Nakon što ste završili, operite tijelo s čistom vodom kako biste uklonili ostatke mlijeka. Mliječne masti će hidratizirati vašu kožu, ostavljajući je mekanom i svježom. Ako je funkcioniralo za kraljicu Nila, u osnovi je zajamčeno da funkcionira i za vas.

Mliječna kupka
Mliječna kupka
  1. Esencijalna ulja

Za aromatski doživljaj kupanja, pomiješajte 5 do 10 kapi eteričnog ulja s 1 šalicom emulgatora, kao što su mlijeko ili sezamovo ulje prije dodavanja u kadu s vodom. Alternativno, neki stručnjaci kažu da je potrebno pomiješti 5 do 10 kapi ulja s jednim žlicom biljnih ulja, kao što su maslinovo ulje, ulje  jojabe ili slatko bademovo ulje. Razrjeđivanje pomoću ulja ih čini sigurnijima jer potencijalno esencijalna ulja mogu biti štetna za samu kožu. Držite se blažih eteričnih ulja lavande, eukaliptusa, sandalovine i ružinog ulja koji su sigurni za namakanje, no provjerite sa svojim liječnikom ako ste trudni ili imate posebno osjetljivu kožu. Uživajte u aromaterapiji, ali nemojte zaboraviti –ulje može ostaviti iza sklizak pod u kadi

  1. Lavanda

Koristite sušenu lavandu kako bi vaše kupatilo izgledalo i mirisalo kao u snu. Biljka koja ima opuštajuće moći umirit će vaš um i tijelo nakon dugog dana. Osim toga, puno ćete lakše zaspati noću. Da bi čišćenje kade bilo jednostavnije, zavežite sušenu lavandu u platnene vrećice. Za jači učinak, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande.

Lavanda i njezine soli
Lavanda i njezine soli
  1. Soda Bikarbona

Soda bikarbona može pomoći da uklonite mrtve stanice kože uz pomoć dobrog i dugo namakanja. Dodajte pola šalice sode bikarbone u kupku te učinite svoju kožu mekom i svježom. Za dodatni DIY spa tretman, piling trljanjem sode bikarbone pomiješane s vodom izravno na grubu kožu kao što su laktovi, noge i ruke otklonit će se sve mrtve stanice i kožu učiniti kao novom.

  1. Ružina voda

Nema ništa ljepše nego sami sebi kupiti buket ruža, ali sada možete taj osjećaj pretočiti u kadu. Izlijevanje šalice s ružinom vodicom u kadu tople vode rezultira ozbiljnim aromatičnim iskustvom koje vas zajamčeno ostavlja opuštenim i pomlađenim. Za najluksuznije iskustvo, raspršite nekoliko svježih ružinih latica na vrh vode.

Kupka s ružinom vodicom i laticama
Kupka s ružinom vodicom i laticama