7 jednostavnih trikova koji će transformirati vašu kožu

| Beauty |

Njega kože lica i tjela zimi
Njega kože lica i tjela zimi

Većina nas zna one standardne zapovjedi njege lica: "nikad ne spavaj sa šminkom na licu", "nosi zaštitni faktor svakoga dana", "nikad ne istiskuj prištiće" - klasika. Ali jeste li znali da vaš telefon može izazvati pojavu akni? Ili da kvaliteta vode tijekom tuširanja ima velik utjecaj na stanje kože?

Iako postoje neke totalno nevjerojatne sitnice iz života za koje nikad niste bili svjesni da vam stoje na putu do savršene kože, imamo dobre vijesti: rješenja su gotovo smiješno jednostavna. U nastavku pročitajte 7 jednostavnih životnih trikova kojima ćete potpuno transformirati kožu...

1. Mijenjajte jastučnice (barem!) jedanput tjedno. Čak i ako religiozno perete i njegujete lice svake večeri, ništa nema pretjeranog smisla ako na kraju dana spavate na jastučnicama na kojima se skuplja prašina i stvaraju bakterije, zar ne?

2. Dezinficirajte ekran svog telefona. Fun fact: jeste li znali da vaš telefon može imati i do 10 puta više bakterija od WC školjke? Što prije steknite naviku dezinficiranja telefona, barem jedanput dnevno.

3. Bacajte staru šminku. Za početak, pratite kad ističe rok trajanja stanovnicima vaše makeup torbice. Ako još uvijek imate onaj ruž koji ste kupili prije 3 godine - vrijeme je za rastanak! Sigurno ne biste htjeli jesti hranu kojoj je istekao rok trajanja, prema tome, isto vrijedi i za makeup.

4. Zaštitite lice od proizvoda i sprejeva za kosu. Jeste ikad primijetili da frizeri stavljaju ruku preko vašeg lica dok prskaju sprejeve na kosu? Ne samo zato da vam ne uđu u oči već i zato što većini formula za kosu nije mjesto na koži lica. (Zato često dobivate prištiće uzduž linije kose!)

L’Oréal Paris Elnett Satin Hairspray
L’Oréal Paris Elnett Satin Hairspray

5. Prestanite rukama dirati lice. Većina nas nasloni obraz o dlan kada smo umorni ili nam je dosadno. Na taj način širite bakterije s ruku na lice i stvarate mogućnost nastanka akni.

6. Budite svjesni kvalitete vode kojom se perete. Iako je voda u našoj zemlji generalno dobra - postoje mjesta gdje je voda izrazito tvrda i puna kamenca. Naravno da voda kojom peremo lice ima itekakve veze sa zdravljem kože.  

7. Promijenite pastu za zube. Jeste li možda primijetili prištiće oko područja usana? Možda razlog leži u flouru koji se nalazi u pasti koju koristite. Zamijenite ju za neku s manjom koncentracijom i obratite pažnju na to hoće li akne nestati.