7 jednostavnih metoda za poboljšanje izgleda

| Beauty |

Činjenica je da koliko god radimo na našem zdravlju, uvijek se može učiniti i nešto više. S obzirom na količinu stresa kojom smo svakodnevno izloženi i koji ostavlja traga na našem zdravlju, ali i izgledu, ljestvica brige o našem tijelu se podiže još više. Izdvojili smo neke bazične i jednostavne savjete koji, ako se primjenjuju redovito, daju vidljive rezultate. Kako nam slijedi vrijeme u kojem ćemo pokazivati više kože, čini nam se idealnim usvojiti ove zdrave navike upravo sada. 

1.Vitamini 

Nakon iscrpljujuće zime za naše tijelo, pravo je vrijeme da podignete imunitet i pomognete svojem tijelu tako što ćete početi redovno uzimati neke od važnih vitamina. Primjerice. vitamin D jača naše kosti, pomaže reguliranju imunuloškog sustava, a utječe i na naše mentalno zdravlje, odnosno dobro raspoloženje. 

2.Unosite više ulja 


Ulje
je jedna od namirnica koju možete jednako koristiti i u kuhinji i u svojim beauty ritualima. Osim iznimno zdravog maslinovog ulja, mi vam predlažemo da u svakodnevnu prehranu ubacite kokosovo ulje. Ne samo da je zaista zdravo, nego je i izvrsnog ukusa, a ima i blagotvoran učinak na zdravlje kose i naše kože. 

3.Više sna 

O važnosti redovitog i dobrog sna za naše zdravlje, rečeno je zaista sve. Znanstveno je dokazano kako je manjak sna povezan s raznim bolestima poput pretilosti i dijabetesa, a nenaspavan i umoran izgled vidljiv je i na našem izgledu. Potrudite se da osigurate svojih 8 sati zdravog sna, a a ta će vas zdrava navika uskoro nagraditi svježim i lijepim izgledom. 

4.Smanjite stres 


Stres je jedna od pošasti modernog doba i teško da ga možete izbjeći osim ako se ne odlučite odseliti na pusti otok. Naučite ga kontrolirati i ograničiti samo na radne sate, a kad dođete doma nastojte se opustiti i ne misliti o poslu. 

5.Odreknite se ili barem smanjite poroke

Nažalost, iako smo upoznati sa svim lošim posljedicama primjerice pušenja ili ispijanja alkohola, nevoljko se ostavljamo tih poroka. Najčešće upravo njima i nastojimo smanjiti svakodnevni stres, ali je njhov katastrofalni učinak na tijelo i izgled vidljiv. Pokušajte smanjiti cigarete i ograničiti svoje uživanju u vinu na jednu do dvije čaše te tako izvući sve blagodati koje ono u umjerenim količinama nudi. 

6.Pokrenite se 

Činjenica je da ako želite izgledati dobro, morate se pokrenuti. Ako smatrate da niste spremni za vježbanje u teretani i mislite da bi vam to nakon duže stagnacije bilo prenaporno, započnite s laganijim vježbama poput dužih šetnja. Iznenadit će vas koliko će se brzo rezultati vidjeti. 

7.Pijte više vode 


Blagotvoran učinak vode na naš organizam je također vrlo dobro poznat. Ako se osjećate gladno, iscrpljeno i razdraženo, vrlo je vjerojatno da vam kronično nedostaje vode. Ne zaboravite piti dovoljne količine vode tijekom dana i ubrzo ćete primjetiti i pozitivne promjene na svojem tijelu.