7 grešaka s korektorom koje svi radimo

| Beauty |

nars korektor
Zaustavite greške s korektorom!

Skrivanje svojih osjećaja je lako - samo pitajte bilo koga tko je ikad odgovorio "dobro sam", a zapravo želio vrištati i razbiti nešto (ili nekog - obično onog tko pita). Skrivanje prištića, vrećica ispod očiju i bora? Ne baš tako lako. Kako se čini, cijelo smo ovo vrijeme koristili svoj najdraži korektor na toliko krivih načina - točnije, njih 7! Ups. U nastavku pročitajte sedam smrtnih grijeha korektora koje trebamo zaustaviti jednom zauvijek.

1. Koristite presvijetle nijanse

Imate podočnjake. Razumijemo vas, ali odgovor na njih nije odabir najsvjetlije, najsjajnije nijanse kako biste ih sakrili. Štoviše, gusta i svijetla formula korektora privući će još više pažnje na njih. Radije odaberite toplu, breskvastu nijansu pola tona svjetliju od vaše prirodne puti.

Catrice korektor
Catrice korektor

2. Zaboravljate ga fiksirati

Nakon što završite s nanošenjem korektora, obavezno ga fiksirajte translucentnih puderom - kako se korektor ne bi micao kroz dan i uvlačio u sitne linije na licu.

Maybelline Fit Me! Concealer,   DM,  43,50kn
Maybelline Fit Me! Concealer, DM, 43,50kn

3. Miješate različite formule

Postoji razlog zašto korektori dolaze u različitim formulama, stoga nemojte pretpostavljati kako će jedan korektor učiniti čuda za sve probleme. Većina korektora u posudicama i u čvršćem stanju su predviđeni za prikrivanje bubuljica i crvenila, dok su laganije tekuće formule najbolje za područje ispod očiju.

mac korektor
MAC

4. Ograničavate njegovu funkciju

Nema potrebe da ograničite ulogu korektora u svojoj beauty rutini. Baš omiljeni korektor također može poslužiti i kao baza sa sjenilo kao i posvijetliti i naglasiti vaše jagodice.

Esencce korektor
Essence korektor

5. Zaboravljate na sjene

Vaša omiljena tehnika sakrivanja prištića možda je utapkavanje u kožu, ali to nije dovoljno jer morate razmišljati i o području oko prištića. Vrlo je jednostavno, kada imate prištić koji je iznad površine kože, morate nanijeti korektor i ispod njega kako biste posvijetlili sjene koje bi mogao uzrokovati na vašem licu. 

Bobbi Brown korektor (Douglas)

6. Nanosite korektor prije pudera

Ovo je tema o kojoj se uvijek raspravlja. Treba li nanijeti korektor prije ili poslije pudera? Nama se svakako više sviđa nanošenje nakon pudera, a evo i zašto - ako stavite korektor prije pudera ili BB kreme samo ćete ga razmrljati okolo i neće ostati na mjestima na kojima vam treba. Plus: vaš puder bi mogao sakriti i više nego što mislite!

Alverde Concealer,  DM,  21,90kn
Alverde Concealer, DM, 21,90kn

7. Nanosite ga na akne koristeći prste

Prsti su odlični za utapkavanje pudera na područje ispod očiju, ali neće vam pomoći ako se radi o aknama ili ožiljcima. Ako stvarno želite dobro sakriti nepravilnosti, koristite četkicu za usta ili malu četkicu za korektor.

Bobbi Brown Corrector
Bobbi Brown Corrector