7 čestih večernjih navika zbog kojih kvarite ten lica

| Beauty |

Zbog ovih 7 večernjih navika uništavate si kožu lica
@chrissyteigan

Ako vas pitamo o vašoj večernjoj njezi lica, što ćete nam otkriti? Ako ste imalo slični nama, posljednja stvar koja vam je na pameti nakon dugog dana na poslu (posebice zimi) je beauty rutina. Sve što želite jest ušuškati se ispod dekice i uživati u omiljenim serijama. No određene, klasične navike (koje svi radimo!) razlog su zašto nam se kvari ten na licu. Neke su prilično očite, a neke bi vas mogle iznenaditi te smo sigurni da ćete već večeras razmisliti o njima...

NE SKIDATE ŠMINKU

Znamo da vam se sigurno ponekad dogodi da ne skinete šminku prije spavanja, pogotovo kad jako kasno dođete kući (ili ste popili par čaša vina). Ali upozoravamo vas, spavanje sa šminkom na licu začepljuje pore i razlog je broj jedan za nastanak bora!

PERETE LICE SAMO JEDNOM

Uvijek operite lice dva puta. Što to znači? Prvim pranjem skidate šminku i prljavštinu s lica, a drugim pranjem skidate ostatke prvog pranja tako da vam proizvod ne začepljuje pore i da dubinski ispere kožu lica. Čak ne trebate koristiti ni različite proizvode. 

Clinique Oil-Control Cleansing Mask
Clinique Oil-Control Cleansing Mask

PRIČATE NA TELEFON

Vaš telefon je leglo bakterija. Razmislite o tome: stalno vam je u rukama i odlažete ga na različite površine. Zamislite onda što se dogodi kad taj isti telefon naslonite na lice. Kako izbjeći prenošenje bakterija na lice? Hands-free! Ali postoji još jedan razlog zašto trebate maknuti telefon. Plavo svijetlo koje emitiraju ekrani mogu vam uništiti san te spriječiti nastanak melatonina - hormona koji nam treba da utonemo u san. E sad, ne zovemo ga beauty snom bez veze...

NE SPAVATE DOVOLJNO

Tajno "oružje" svih zvijezda je - 8 sati sna! I ovo je ujedno i najbolji savjet koji možete usvojiti. Ako imate problema sa spavanjem predlažemo da popijete umirujući čaj prije kreveta ili žlicu meda, koja će vam pomoći u kvalitetnijem spavanju. 

KORISTITE ISTE PROIZVODE

Kim Kardashian West poznata je po savršenoj koži. Da, ona nosi jako puno šminke, ali zato je i usavršila proces njenog skidanja s lica. Njezin trik? Stalno mijenja proizvode. 

Guerlain Météorites Oxygen Care Moisturizer & Radiance Booster
Guerlain Météorites Oxygen Care Moisturizer & Radiance Booster

NE PIJETE DOVOLJNO VODE

Bez obzira na to koliko vode pijete tijekom dana, nužno je da popijete čašu vode prije spavanja. Tijelo će se lakše oporaviti i zacijeliti, a potaknut ćete i funkcije mozga te spavati kvalitetnije. 

SPAVATE U ISTOJ POZI

Jeste li znali da spavanje u različitim pozama utječe na vašu kožu? Ako stalno spavate u istoj pozi onda se na licu stvaraju iste linije "spavanja" kao i gubi elasticitet na istom području lica. Plus: jastučnica na kojoj spavate također može utjecati na kožu. najbolje su satenske jastučnice jer ne upijaju prirodna ulja iz kože te lice ostaje hidrirano.