6 savjeta za pravilnu njegu kose ljeti

| Beauty |

Tijekom cijele godine naša je kosa izložena brojnim negativnim utjecajima. I stoga uvijek traži redovitu i kvalitetnu njegu. Ipak, čini nam se kako je ljeti posebno izložena raznim oštećenjima.

Kako biste ovo ljeto izbjegli efekt slame na vašoj kosi, pridržavajte se sljedećih savjeta.

Zaboravite na pramenove
Suzdržite se od pretjeranih tretiranja kose kemikalijama u ljetnom periodu. Ako je zaista želite posvijetliti ili jednostavno isprobati novu boju kose, probajte to učiniti najmanje mjesec ili dva prije nego sunčeve zrake postanu najjače.

Ne zaboravite smočiti kosu
Prije nego uronite u bazen ili u more, smočite kosu običnom vodom. Ako uronite sa suhom kosom, odmah će upiti će sav klor i sol, što se neće desiti ako je prethodno smočite.

Izbjegavajte aparate za oblikovanje kose
Prirodno sušenje kose na zraku je bez sumnje bolje za kosu – posebno ako je cijeli dan izložena suncu. Ali, ako jednostavno ne možete bez neke vrste stiliziranja, pobrinite se da su aparati uključeni na nižoj temperaturi i uvijek koristite sprej za zaštitu kose od topline.

Ispiranje kose
Ne zaboravite kosu isprati svaki put nakon izlaska iz mora ili bazena. Sol i klor najveći su neprijatelji naših uvojaka, pa ih dobro isperite pod mlazom tuša. Kosu je potrebno povremeno i raščešljati, a najbolje je to činiti prstima ili četkama i češljevima sa širokim zupcima.

Proizvodi poslije sunčanja
U trgovinama možete pronaci velik broj proizvoda za njegu kose poslije sunčanja. Oni kosi pružaju trenutačni regenerativni efekt, a većinom se radi o bogatim kremastim teksturama za dubinsku hidrataciju kose, balzamima koji omekšavaju kosu i daju joj elastičnost ili uljima za prirodnu njegu i zaštitu kose s vitaminima, koja dubinski obnavljaju vrlo osjetljive i oštećene vlasi.

Hranjive maske
Sve maske s visokom koncentracijom bjelančevina, keratinom, ekstraktom pšenice i proteinima izvrsne su na njegu kose. Ako nemate pri ruci neku gotovu masku, možete koristiti vaš regenrator. Nanesite regenrator na čistu, mokru kosu, stavite na glavu plastičnu vrećicu pa je umotajte u ručnik. Ostavite da djeluje oko 20 minuta, a potom isperite mlakom vodom.