6 razloga da uvrstite ricinusovo ulje u vašu beauty rutinu

| Beauty |

 

Pixabay

Ricinusovo ulje doslovce možete koristiti od glave do pete.

Zahvaljujući velikoj količini vitamina E i ricinoleične kiseline koja je prirodno antifungalno i antibakterijsko sredstvo, ricinusovo ulje je fantastično za zdravlje i njegu kose i kože.

Donosimo vam 4 načina na koje možete koristiti ricinusovo ulje:

Protiv starenja kože
Ovo ulje odlično je protiv bora i pomaže postići bolji ten. Korištenje hladno prešanog ili organskog ulja dodatno će njegovati i hidratizirati kožu. Ricinusovo ulje potiče proizvodnju kolagena i elastina što će učvrstiti vaše lice i pomladiti ga. Hidratacija koju pruža ovo ulje dat će koži dodatan sjaj i elastičnost.
Koristite ga tako da namočite vaticu. Nanesite ga izravno na kožu i pustite da se upije na licu. Nemojte nanositi velike količine ricinusovog ulja kako vam se ne bi začepile pore. Isperite ga nakon sat vremena toplom vodom.

Zaglađivanje suhih i ispucalih vrhova
Na vrhove kose nanesite malo ricinusovog ulja i umasirajte. Vrhovi će biti zaglađeni i savršeno zaštićeni od daljnjeg maltretiranja. Naravno, nemojte ispirati kosu.

Sprječava infekcije oka
Možete koristiti ricinusovo ulje umjesto kapi za oči kao prirodni tretman za bakterijske infekcije oka kao što je konjunktivitis. Za razliku od kapi za oči, ricinusovo ulje nema ograničeni period korištenja.

Njega za ispucale usne 
Jednostavno nanesite kap ricinusovog ulja na usne i ostavite da djeluje. Možete ga koristiti i kao organsku zamjenu za sjajilo. Ovaj trik izvrsno funkcionira zbog gustoće ulja.

Balzam za krhke nokte i suhu kožu ruku
Ricinusovo ulje obilno nanesite na ruke i nokte, navucite plastične ili pamučne rukavice i nakon otprilike sat vremena isperite ili obrišite. Možete ga umasirati i samo u nokte, najbolje prije spavanja.

Intenzivna njega oštećene kože peta
Na vlažnu kožu obilno nanesite ricinusovo ulje i navucite pamučne čarape. Opet, najbolje prije spavanja, kako bi ulje što duže djelovalo.