6 prednosti (i mana!) neobojane kose

| Beauty |

Popravljanje izrasta, posvjetljivanje baze, dodavanje pramenova...postoji nevjerojatno puno načina kako možete bojati kosu. I sve ste ih sigurno isprobali. Barem nekoliko puta. Zbog čega se danas pitate kakva je uopće vaša prirodna boja i tekstura kose - i što bi se moglo dogoditi kada biste kompletno prestali bojati kosu? U nastavku donosimo 6 stvari koje možete očekivati. I dobrih i loših!

 

UŠTEDJET ĆETE NOVAC

Nije bitno farbate li se sami kod kuće ili imate redovne termine kod frizera svakog mjeseca, bojanje i održavanje kose košta. Možete uštedjeti stotine (i tisuće) kuna svake godine ako održavate svoju prirodnu boju kose. 

VAŠA ĆE KOSA BITI ZDRAVIJA...

Iako su boje za kosu i tehnike poprilično napredovale, to ne znači da manje oštećuju kosu. Ako prestane farbati kosu, kosa će vam se oporaviti, posebice nakon što odrežete suhe vrhove. 

...ALI ĆE JU BITI TEŽE STILIZIRATI...

Posebice ako imate prirodno ravnu kosu. Zdrava kosa je glađa, mekša i iz istog razloga, svilenkastija zbog čega je teže držati ju u punđi ili onim super popularnim pletenicama. 

A da se vratimo prirodnoj kosi?
A da se vratimo prirodnoj kosi?

 

...I IZGLEDAT ĆE TANJE

Sve djevojke tanje kose znaju kako sloj boje može osnažiti i "podebljati" kosu, zbog čega kosa izgleda gušće. Barem na kratko...Mnogo žena čak dodaju i pramenove kosi kako bi dobile dubinu i iluziju punoće. 

MORAT ĆETE PROMIJENITI REŽIM NJEGE

Mislite da ćete trebati manje proizvoda kada prestanete bojati kosu, ali primijetit ćete da vašoj kosi treba više proizvoda za teksturu i laka za kosu kako bi frizura ostala na mjestu. 

MOGLA BI VAM BRZO DOSADITI

Ljudi često farbaju kosu kako bi promijenili izgled i izrazili svoju osobnost. Iako postoji mnogo prednosti zašto biste trebali prestati farbati kosu, vrlo vjerojatno će vam jako brzo dosaditi i tražit ćete promjenu. U tom slučaju možda se odlučite za novu frizuru i promijenite dužinu kose.