Navike koje uništavaju vašu kožu

| Beauty |

Instagram/ @tamara

Tajna zdravlja i mladosti vaše kože svima je poznata: pravilna prehrana i bavljenje sportom uvijek su bili pravi izbor.

U pravilu, rezultat je uvijek vidljiv. No, stanje vaše kože ne samo da otkriva zdrav ili nezdrav stil života. Također nam govori o sitnim detaljima koji su postali naše navike i koji su na početku izgledali bezopasni.

Obratite pozornost na ovih 6 stvari koje mogu na prvi pogled izgledati bezopasne, a u stvarnosti negativno utječu na vašu kožu:

Mrštenje
Ljutnja uzrokuje izraze lica koje su štetne za vašu kožu: namrštene obrve, stisnute usnice i napeti mišići lica.

Korištenje mobitela
Obično držimo tablet ili pametni telefon s glavom koja gleda prema dolje, a to može uzrokovati opuštenu kožu i bore. Ako često pričate na mobitel, odaberite slušalice ili zvučnike.

Dugo tuširanje vrućom vodom
Gornji sloj kože se uništi dugim korištenjem vruće vode, što zauzvrat dovodi do suhoće i guljenja kože.

Jastučnica
Pamučne posteljine su standardna opcija. No, jastučnica od ove tkanine može naštetiti vašoj koži lica i donijeti vam neželjene bore. Umjesto toga, pokušajte upotrijebiti svilene ili satenske jastučnice jer uzrokuju manje trenja. Također, ne zaboravite često mijenjati jastučnice kako biste izbjegli mrtve čestice kože i skupljanje bakterija.

Naslanjanje na ruku
Kada sjedite ispred računala ili kada čitate, ako imate naviku nagnuti brade na ruku, pokušajte to raditi rjeđe. Vaša koža lica postaje manje elastična u takvom položaju.

Nekorištenje sunčanih naočala
Pravo zaštita od sunca je tajna zdrave kože. Štoviše, koža oko vaših očiju je vrlo tanka i zbog toga se lako dobiva bore kada zurite u svijetlu svjetlost. Stoga je pravilo da uvijek nosite sunčane naočale tijekom sunčanih dana, ali i zimi.