6 najčešćih makeup pogrešaka i kako ih popraviti

| Beauty |Igranje s makeupom jednako je važno kao i granje s osobnim stilom. To znači da ćete na tom putu učiniti neke pogreške, ali upravo ćete zbog njih najviše i naučiti. Jednom kada vidite koliko ste zeznuli sa šminkom, više nikada to nećete ponoviti! Od tankih obrva, crne olovke za oči na donjem kapku te pretamnog pudera - ovo su sve početničke pogreške koje smo morale proći. S nekima se borimo i dan danas, a u nastavku donosimo 6 najčešćih pogrešaka pri šminkanju koje vam više nikad neće zadavati probleme.

PRE KOCKASTE OBRVE

Jedina tajna u postizanju prirodnih, lepršavih obrva leži u proizvodima koje koristite. Također, pri popunjavanju ili crtanju obrva fokus bi uvijek trebao biti na "repu" obrve jer je to obično mjesto gdje vam treba najviše definicije. Razlog zašto obrve znaju izgledati previše kockasto i oštro je zato što pretjerate na unutrašnjem dijelu obrve.

Catrice Eyebrow Filler
Catrice Eyebrow Filler

PREVIŠE PUDERA

Vrlo je lako pretjerati s puderom nakon čega izgledate kao da hodate pod maskom. Za rješavanje ovog problema treba vam vlažna spužvica (čitaj: Beauty Blender) kojom ćete utapkati cijelo lice. Možete čak iskoristiti i sprej za lice kako biste navlažili kožu i izbjegli ovu groznu makeup pogrešku.

MAC Matchmaster Shade Intelligence Compact puder
MAC Matchmaster Shade Intelligence Compact puder

NANOŠENJE PREVIŠE RUMENILA

Najlakši način kako se riješiti viška rumenila na licu je prisloniti čistu četkicu na lice i laganim je pokretima trljati preko rumenila. Četkica će pokupiti višak rumenila s kože bez da vam pokvari ostatak makeupa.

Max Factor rumenilo Creme Puff Blush
Max Factor rumenilo Creme Puff Blush

MRLJE OD MASKARE NA KAPCIMA

Postoje dva načina kako se riješiti mrlja od maskare. Ili ćete ju ostaviti da se u potpunosti osuši i zatim je obrisati sa štapićem ili ćete uzeti mokar štapić dok je maskara još svježa i obrisati mrlje - brže i čišće.

MAC x Charlotte Olympia maskara
MAC x Charlotte Olympia maskara

PRE SUHA KOŽA ZA PUDER

Suha koža ispod pudera NIKAD ne izgleda dobro, a krema za lice ponekad nije dovoljna. Dobra baza za šminku pomoći će u pripremi kože za slojeve koji slijede te riješiti eventualan problem s kožom koji vas muči - možda pigmentacija, crvenilo ili tekstura kože.

MAC Strobe Cream
MAC Strobe Cream

NEDOVOLJNO BLENDANJE SJENILA

Ako niste najvještiji s nanošenjem sjenila, jedini način kako popraviti svoju tehniku je - vježbati! sjenilo je suhi štapić jer ćete tako najlakše omekšati rubove sjenila. Ponekad je bolji i praktičniji od četkica. 

Urban Decay Naked 2
Urban Decay Naked 2