6 malih tajni manikure!

| Beauty |

nokti

 Nova manikura je prava stvar kojom se svaka žena relaksira na nekoliko minuta i osjeća kao milijun dolara – do sljedećeg dana kad ugleda svoj svježe nalakirani lak na noktima koji se počinje guliti. Sve mi znamo da lak ne traje zauvijek, ali nije lijepo kad nam počne otpadati s noktiju onog trena kad odlučimo bilo što uzeti u ruku. Sve što radimo prije, tijekom i nakon manikure može dodatno produljiti postojanost laka – i uštedjeti nam novac! Slijedite ove jednostavne korake i vaši nokti će izgledati baš kao da ste netom izašli iz salona bez obzira na to što ste zapravo zadnje radili.

1. Četkajte zube, ali i nokte!

Četkica za zube ultimativno je tajno oružje u svijetu ljepote – od pilinga usana i začešljavanja neposlušnih obrva do zaglađivanja mlade kose kad nosite visoki rep. Sad tome dodajte i trik kako učiniti svoje nokte biserno bijelima! Uklonite prljavštinu i izgladite nokte četkajući nokte starom četkicom za zube i pastom za izbjeljivanje zubi  kako bi vaši nokti izgledali bijeli i sjajni u trenu. Nakon što temeljito operete i osušite ruke, slobodno nanesite hidratantnu kremu, ali prije nanošenja laka pređite acetonom po svakom noktu kako biste uklonili sva ulja koja su eventualno ostala na površini nokta i koja bi mogla otežati proces sušenja laka.

2. Preskočite kupku!

Pozivamo sve teoretičare zavjere: opuštajuća kupka za ruke, koju većina salona za uljepšavanje uključuje u svoju manikuru, zapravo skraćuje postojanost vašeg laka – i tako vas natjeraju da dolazite češće! Kako naši nokti upijaju vodu, tako se njihov prirodni oblik poveća, a kad se nokti urede i upiju svu vodu, nokat se ponovno smanji, a lak puca i guli se. Koliko god vam namakanje noktiju godi – radije to preskočite!

3. Izbjegavajte toplinu!

UV lampe koje se koriste u salonima pomažu vašim noktima da se lak brže osuši – ali i brže oguli! Laku za nokte treba i do 12 sati da se u potpunosti osuši i stisne, i bilo kakav izvor topline unutar tog perioda će samo naštetiti procesu sušenja. Koristite hladni zrak iz sušila za kosu kako ne bi izašli sa potpuno „mokrim“ noktima, a u sljedećih 12 sati izbjegavajte pranje ruku sa vrućom vodom i toplom vodom (mlaka će biti sasvim u redu), izbjegavajte saune i kupanje u vrućoj vodi, pa čak i puhanje u nokte – jer je i naš dah prilično topao.

4. Koristite bazni lak za nokte!

Prvi sloj na vašim noktima jednako je važan kao i zadnji. Bazni lak više i bolje prodire do nokta nego pravi lak za nokte koji ćete koristiti, i tako stvara bolju bazu za sljedeći sloj laka koji ćete nanijeti. Sadrži proteine i vitamin E kako bi učvrstio nokte i spriječio pucanje, lomljenje i listanje noktiju. Plus, bazni lak će zagladiti nokte i tako će vaš lak u boji lakše kliziti po noktu i na kraju – trajati duže! Uz to, bazni lak će spriječiti bilo koji tamniji lak od puštanja boje na vaše prirodne nokte.

5. Izbjegavajte proizvode za dezinfekciju ruku!

Nema ženske torbice koja ne sadrži gel za dezinfekciju ruku, pogotovo u zimskim mjesecima i sezoni gripe. Ali uz to što ubija bakterije, ubija i vašu manikuru.  Alkohol iz proizvoda za dezinfekciju nagriza lak i čini ga manje sjajnim. Bilo kakvi pilinzi za lice i tijelo također mogu odmoći jer čestice iz takvih proizvoda lako mogu oštetiti lak na noktima. Perite ruke sa nježnim antibakterijskim sapunom kako bi se zaštitili od bakterija, ali i dalje sačuvali svoju manikuru te koristite losione bez alkohola. Najbolji savjet kako prepoznati alkohol u bilo kojem proizvodu za uljepšavanje: ako ima parfemski miris ima i alkohol!

6. Nanesite vazelin na nokte!

Korištenje gumenih rukavica dok čistite kupaonicu ili perete suđe definitivno će pomoći pri očuvanju vašeg laka! Još jedan bolji trik bio bi nanošenje tankog sloja vazelina na svaki nokat prije nego što stavite gumene rukavice. Vazelin će biti zaštitni sloj koji će spriječiti bilo kakvo oštećenje na vašem laku ili nadraživanje kožice oko noktiju. Zapravo, ovo bi bila idealna praksa kad god su vaše ruke u vodi.