6 beauty savjeta za bjeliji osmijeh

| Beauty |

Nažalost, ne rađaju se svi s biserno bijelim zubima, a većina ljudi upravo taj osmjeh smatra najpoželjnijim. Neka istraživanja pokazuju kako muškarci čak i prije ženskih oblina prvo primijete lijepe oči i lijep osmjeh, što svakako daje dodatan poticaj da zube održavamo u savršenom stanju i pritom što bjelijima.

Zube možete prirodno izbijeliti (limunom, sodom bikarbonom, no ove metode oštećuju caklinu), izbijeliti kod stomatologa ili djelomično izbijeliti pomoću raznoraznih pasti za zube, no ako vas sve te metode odbijaju, uvijek postoje i beauty trikovi koji garantiraju bjeliji i sjajniji osmjeh.

1) Ruž boje bobičastog voća - Dokazano je da ruževi s plavim podtonom čine zube bjelijima, no nažalost ovakav ruž neće pristajati svakoj boji kože. Možete nabaviti crvenu s plavim podtonom, ružičastu s plavim podtonom te ljubičastu, a sve tri će imati jednako dobar efekt blistava osmjeha.

MAC Lipstick u nijansi "Ruby Woo"
MAC Lipstick u nijansi "Ruby Woo"

2) Odaberite hladne tonove sjenila - Vjerovali ili ne, biranjem hladnih nijansi sjenila poput ljubičaste, plave ili zelene, vizualno otklanjate žutilo s vaših zubiju. Jednak efekt možete dobiti i s izražajnim plavim tušem za oči.

3) Nanosite bronzer - Kad nam je koža tamnija, uvijek izgledamo bolje i zdravije, no postoji mali trik koji će vizualno izbijeliti vaš osmjeh i za vrijeme bljeđe puti: Konturiranje. Uzmite mat podlogu ili bronzer i ocrtajte lice kistom tako da napravite crtu ispod jagodične kosti i niz nos pa sve do ispod nosa te dobro izblendajte. Tamnija nijansa naspram svjetlije kože djelovat će instantno i na zube.

L’Oreal Glam Bronze Duo Bronzer
L’Oreal Glam Bronze Duo Bronzer

4) Naglasite usne - Nanesite olovku za usne, pa onda i ruž, a za kraj obrubite usne svjetlijim korektorom. Tako će vam usne djelovati veće i punije, a zubi bjelije u kontrastu s usnama i kožom.

5) Jedite više voća i povrća - Jagode su jedne od najfinijih voća, a istovremeno su i super izbjeljivači! Jagode sadrže puno vitamina C koji izvrsno otklanja kamenac, a istovremeno i izvrsno čisti mrlje. Najefektnije će izbijeliti zube između profesionalnih izbjeljivanja zubiju, a osim nje možete jesti i celer i jabuke.

Svježe jagode
Svježe jagode

6) Koristite vazelin - Općepoznata scena u filmovima je kad missice trebaju izići pred stage i namažu zube vazelinom... No ovo nije nikakva filmska patka, već stvarno čini zube sjajnijima i sprječava stvaranje neželjenih mrlja poput mrlja od kave ili mrlja od ruža.