6 beauty navika koje su loše za vaše zdravlje!

| Beauty |

 Grickanje noktiju, noćni obroci, bivši dečki,... loših navika teško se rješavamo, znamo. Ali što ako vam kažemo da bi neke od vaših beauty navika mogle imati jako loš utjecaj na vaše zdravlje? To je onda jedna sasvim druga priča i mislimo da bi svi trebali biti upućeni u nju. Znatiželjni? U nastavku pročitajte kojih su šest beauty navika jednostavno loše za vas. 

1. Grickanje kožice oko noktiju

Kožica oko noktiju štiti korijen nokta od infekcija, pa ako imate naviku grickanja - povećavate rizik od dobivanja jedne! Pokušajte gurkati i grickati kožicu što manje i perite ruke što je češće moguće.

2. Geliranje noktiju

UV lampa pod kojom se radi gel manikura može uzrokovati rak kože. Svi znamo da su UV radijacije i aparati koji zrače UV zrake (poput solarija) kancerogene za ljude - nažalost, UV lampa nije ništa drugačija!

3. Ugradnja umjetnih trepavica

Učestala ugradnja umjetnih trepavica može uzrokovati alopeciju - stanje u kojem dolazi do opadanja dlaka zbog prevelikog pritiska koji se stvara na korijen dlake. Preporučujemo da napravite male pauze svakih nekoliko mjeseci i dopustite svojim trepavicama da se oporave.

4. Čupanje uraslih dlaka

Ako imate naviku posezanja za pincetom čim vidite prve naznake uraslih dlaka, vrijeme je da razmislite o sljedećem. "Kopanjem" po takvim mjestima možete uzrokovati ožiljke i infekcije kojih se nećete tako lako riješiti.

5. Povremene dijete

Ako ste skloni intenzivnim dijetama u trajanju od jednog tjedna ili odlaženju u teretanu satima u komadu, razmislite o ovom: takve povremene dijete (i vježbanje) mogu ozbiljno ugroziti vaše srce. Učestalo i kratko odlaženje na dijete usporit će vaš metabolizam, oslabiti vaš imunološki sistem i povećati rizik od dehidracije i srčanog stresa.

6. Korištenje stare šminke

Možda vam je teško odvojiti se od svojeg najdražeg kompaktnog pudera prije nego ste ga potrošili, ali to je neophodno. Šminka kojoj je istekao rok trajanja je leglo bakterija i može uzrokovati velike probleme na vašoj koži poput prištića ili upale oka.