5 trikova za gustu kosu

| Beauty |

Neke su žene rođene s tanjom kosom i samo žele malo više volumena. Za druge žene, postoje slučajevi u životu kada hormonalne promjene i starenje utjeću na gubitak i prorijeđivanje kose, također to može biti posljedica poroda ili uzimanja nekakvih lijekova. Ako ste se pronašli u ovim rečenicama, ne brinite jer imamo rješenje za vas. Donosimo vam 5 trikova pomoću kojih će vaša kosa izgledati gusto i voluminozno.

Trikovi za gustu kosu

1. Lob frizura

Što je kosa duža, izgledati će tanje, no to ne znači da ju morate u potpunosti odrezati na pixie frizuru. Postoji nevjerojatno popularna frizura koja će dati vašoj kosi privid gustoće- lob, to jest dugački bob. Lob je frizura koja je nedavno postala veoma popularna među svim celebrityjima, odrezana je na dužinu do ramena što i dalje ostavlja osjećaj duge kose.

Lob frizura

2. Šiške

Vjerojatno ste vrlo znatiželjni oko rezanja šiška, ali tko nije? Ne brinite, ako imate rijetku kosu ovo je savršeno rješenje za vas. Naime šiške daju vašoj kosi volumen i gustoću jer rezanjem šiški ustvari dobijete još jedan sloj kose. Šiške su se u potpunosti vratile u modu i ne trebate biti skeptični oko njih.

Šiške

3. Blaga slojevitost kose

Savršena količina slojevitosti može dodati gustoću tankoj kosi, ali pritom morate paziti da ne pretjerate sa slojevima kako vam kosa nebi izgledala još tanja nego jest.

Slojevita kosa

4. Lak za kosu

Isprobajte lak ili pjenu za kosu jer je upravo oni daju kosi poticaj i oblikuju ju. Lak možete koristiti na vlažnoj kosi kako bi dobili lagane kovrče koje čine kosu gušćom, ili pak na ravnoj fen frizuri, samo nemojte pretjerivati.

Lak za kosu

5. Balayage

Isprobajte Balayage pramenove koji, kao i slojevi, daju kosi debljinu i naglašavaju njen volumen. Ovi pramenovi ostavljaju korijen vaše kose tamniji i dodaju dubinu vašoj kosi što ju u konačnici čini gušćom. U balayage pramenovima je ključna stručnost i tehnika vašeg frizera pa ako ćete isprobavati ovaj način, budite sigurni da ste u pravim rukama.

Balayage pramenovi