5 trikova za bezbolnu depilaciju

| Beauty |

Depilacija šećernom pastom
Depilacija šećernom pastom

Ne postoji tretman u beauty svijetu koji prouzrokuje toliko boli i panike među ženama koliko - depilacija bikini zone. Iako su rezultati vrijedni svake sekunde boli, ne postoji ni jedna osoba na cijelom svijetu koja se veseli procesu. U stvari, znamo mnogo žena koje nikada u životu nisu išle na brazilsku depilaciju samo zbog straha od psihičke (i fizičke!) neugode koja ih čeka.

Iako depilacija bikini zone nikada neće postati ugodna i bezbolna, postoje male stvari koje možete učiniti kako bi si drastično smanjili osjećaj boli koji je uključen. U nastavku pročitajte 5 trikova kako da vam sljedeća depilacija bude puno ugodnija od prethodne.

Odaberite pravi vosak

Vosak mora biti u tekućem, ali ne vodenastom stanju. Uvijek provjerite njegovu temperaturu na zapešću prije nego ga stavite na neko osjetljivije područje. Iako je ovo dio kojeg se najviše bojimo, ujedno je si ključan! Jednom rukom nategnite kožu, a drugom - kratkim, brzim potezom potegnite u suprotnom smjeru od rasta dlačica. Pokret bi trebao sličiti na ovaj okretanja stranice knjige. Također, nikada ne prelazite po istom području više od dva puta jer tako možete oštetiti kožu. Ako vidite još preostalih dlačica, kasnije ih počupajte pincetom.

Zaboravite na kavu

Stimulansi poput kofeina pojačat će vaše receptore boli i biti će još osjetljiviji na sve osjećaje, pa je najpametnije da izbjegavate kavu prije tretmana depilacije. Umjesto toga, nagradite se jednom finom šalicom nakon što završite s tretmanom voska.

Pripremite kožu

Najbolje vrijeme za depilaciju je nakon tuširanja kada je vaša koža meka i čista. Koža treba biti čista kako bi se vosak mogao prilijepiti uz nju, a dobar savjet je i nježan piling prije depilacije kako bi ste se riješili mrtvih stanica kože!

Preduhitrite bol

Ovdje ne treba puno objašnjavanja. Uzmite aspirin ili ibuprofen 45-60 minuta prije depilacije kako biste smanjili osjećaj boli. Gotov svaki kozmetički stručnjak s klijentom osjetljivim na bol će preporučiti ovo kao naviku prije svakog tretmana.

Pravilan tajming je sve!

Nemojte ni pomišljati o novoj depilaciji dok vam dlačice ne izrastu barem 3-6 milimetara. To je relativno idealna dužina dlačice jer će se tako vosak pravilno zalijepiti za dlaku i izvući je ravno iz korijena. Dlačice koje su prekratke neće moći biti počupane, samim time narasti će vam brže. Ako su vam dlačice pak nešto duže, prije odlaska na depilaciju svakako ih malo podrežite. Plus: mislite dugoročno. Poanta depilacije je u redovitosti - jer samo se tako potreba za voskom tijekom vremena smanjuje. S kontinuiranom depilacijom dlačice će rasti sporije, tanje i rjeđe, što znači da može proći i duži period između depilacija. Za najmekšu kožu, držite se rasporeda i izbjegavajte brijanje u međuvremenu.

Antička metoda depilacije šećerom
Antička metoda depilacije šećerom