5 trikova da ostanete preplanuli i nakon povratka s godišnjeg

| Beauty |

Nakon što smo se vratili s godišnjeg, osnovna misija nam je preplanulu put zadržati što duže.

Naravno, preplanuli ten će vremenom izblijedjeti zbog regeneracije kože i izbijanja novih ćelija na površinu, no uz nekoliko jednostavnih trikova ipak na neko vrijeme možete sačuvati preplanulu boju.

Donosimo vam 5 savjeta uz koje ćete duže ostati preplanuli.

Pijte puno tekućine

Osim vanjske, koži je neophodna i unutrašnja hidratacija. Dovoljnim unosom vode produžavate život svim ćelijama u tijelu pa tako i onim površinskim koje u sebi imaju tamni pigment.

Tuširajte se mlakom vodom

Ako se tuširate vrućom vodom, vaša koža može dehidrirati, što će izazvati njeno isušivanje i ubrzano ljuštenje.Osim toga, izbjegavajte se dugo zadržavati pod tušem, a kupke nikako ne dolaze u obzir.

Smanjite peeling

Peeling trebate provoditi samo jednom u dva tjedna kako bi, uz otklanjanje sloja mrtvih ćelija kože, uspjeli i sačuvati preplanulu put.

Ubacite beta karoten u prehranu

Mango, mrkva, paprika, crvena jabuka i bobičasto voće su bogati vitaminom C i beta karotenom koji imaju veliki utjecaj na lijep i zdrav izgled naše kože. Vitamin C je jako važan za izgradnju kolagena, a karotenoidi za čuvanje preplanule puti.

Dubinska hidratacija

Da bi koža bila sjajna, elastična, nahranjena i da što duže sačuvala boju, jako je važno da je dobro hidrirana. Mažite se više puta dnevno, a posebice prije spavanja.