5 svakodnevnih navika koje uzrokuju akne

| Beauty |

Instagram/ @bridget

Akne su sve češći problem kod žena, ali i kod muškaraca.

U današnje vrijeme sve više osoba ima problem s aknama, unatoč tome što se stalno pojavljuju novi preparati na tržištu.

Ako se brinete za svoju kožu te usprkos tome imate akne, možda je problem u vašem načinu života, odnosno u nekim vašim navikama.

Donosimo vam 5 najčešćih navika koje uzrokuju akne:

Ruke
Često dodirivanje lica rukama može biti jedan od razloga zbog kojih imate akne. Na rukama se nalazi mnogo bakterija pa probajte smanjiti dodirivanje lica i češće prati ruke.

Mobitel
Mobiteli sadrže najviše bakterija od svih drugih stvari koje nosimo sa sobom. Kako biste izbjegli nastanak akni, dezinficirajte svoj mobitel redovno.

Kistovi za šminkanje
Žene koje koriste kistove za šminkanje ih trebaju redovno čistiti. Kistove možete prati jednom tjedno, a kada ih koristite, prethodno ih očistite maramicom za skidanje šminke.

Proizvodi za kosu
Ako koristite puno proizvoda za kosu, onda trebate biti oprezni. Bez obzira radi li se o šamponu ili spreju za kosu, proizvod može završiti na koži, a to u konačnici rezultira aknama. Kada nanosite proizvod na kosu, zaštitite lice.

Jastučnica
Ako ste lijeni i ne mijenjate redovno jastučnice, povećavate rizik od akni. Jastučnice zadržavaju znoj, prljavštinu i masnoću, a sve bakterije su u direktnom kontaktu s kožom te mogu uzrokovati akne. Jednom tjedno mijenjajte jastučnicu, vaša koža će biti čišća i ljepša.