5 stvari na koje trebate misliti u 20-ima kako bi zadržali mladoliku kožu

| Beauty |

Foto: Dylana Suarez
Foto: Dylana Suarez

 Jeste li se ikada zapitali kakav će efekt vaša rutina njege lica, koju imate sada, imati za 20 godina? Kao i svi drugi dijelovi tijela, koža stari, što i nije tako loše ako znate kako ju pravilno njegovati i na što posebno treba paziti. U nastavku donosimo 5 najjednostavnijih stvari na koje sve djevojke u 20-ima trebaju paziti, kako bi zadržale mladolik izgled kože lica što dulje.

ČISTITE JU NJEŽNO

Postoji jako puno grubih čistača lica na tržištu, na što morate biti itekako spremni ako birate neke "nepoznate" brendove. Ako primjećujete da vam je lice nakon pranja suho i potpuno lišeno prirodnih ulja, možda biste trebali promijeniti proizvod koji koristite. 

PRAVILNO HIDRATIZIRAJTE

JEDINA stvar koja će održati kožu sjajnom, zdravom i mladolikom kroz godine je - hidratantna krema! Ovo ste sigurno čuli već tisuću puta pa se nećemo puno ponavljati. Važno je samo da odaberete kremu koja je prilagođena vašem tipu i starosti kože.

Clinique PeP Start Hydrorush Moisturizer SPF 50ml/239kn
Clinique PeP Start Hydrorush Moisturizer SPF 50ml/239kn

MISLITE NA HIDRATACIJU I PRILIKOM NANOŠENJA MAKEUPA

Kada nanosite tekući puder pametno bi bilo ili dobro hidratizirati kožu prije ili pak tijekom nanošenja. Djevojke suhe kože mogle bi osjetiti ogromnu razliku pri nanošenju makeupa ako u tekući puder dodaju nekoliko kapi brzo upijajućeg ulja za lice. 

UVIJEK KORISTITE ZAŠTITNI FAKTOR

Sunce šteti koži! Koliko god puta trebamo ovo ponoviti, ponovit ćemo. Malo vitamina D nikome neće škoditi, ali uvijek koristite kremu sa zaštitnim faktorom za lice. Osim ako baš ne želite izgledati starije preko noći...

Clinique, Clarins, Estee Lauder
Clinique, Clarins, Estee Lauder

UZIMAJTE DODATKE PREHRANI

Još jedna stvar koja vam itekako može promijeniti stane kože su zdrave namirnice i pravilna prehrana, ali i moćni dodaci prehrani.