5 stvari koje sigurno niste znali o zelenom čaju

| Beauty |

Zeleni čaj
Zeleni čaj

Nije nepoznanica da se čajevi već godinama koriste kao lijek za razne tegobe. No, učinak zelenog čaja uistinu je fascinantan. Najnovije istraživanje američkog medicinskog časopisa pokazuje da je uspješan u liječenju hepatitisa C i to kod ljudi koji ne reagiraju na standardnu terapiju ili se moraju podvrgnuti transplantaciji jetre. Kako nam još šalica zelenog čaja može pomoći u svakodnevnoj borbi s raznim bolestima? Pročitajte u nastavku.

1. Smanjuje rizik bolesti srca i obolijevanju od raka. Moćni antioksidansi u čaju dokazano smanjuju rak pluća, prostate, kože, te smanjuju rizik od moždanog ili srčanog udara. Da biste bili sigurni da ga iskorištavate do maksimuma, dodajte malo limuna u svoj zeleni čaj - vitamin C pomaže tijelu apsorbirati još veći broj antioksidansa.

2. Šalica zelenog čaja dnevno smanjuje kolesterol i krvni tlak. 

3. Pomoći će vam brže izgubiti kilograme. Popijte šalicu prije treninga kako bi vam tijelo brže i lakše sagorijevalo masnoće. Studije pokazuju da kofein oslobađa masne kiseline, tako da ćete efikasnije sagorijevati masnoće. Antioksidansi u kombinaciji s kofeinom čine čuda.

4. Sprječava artritis.

5. Pomaže s alergijama. Japanski istraživači otkrili su da sastojak EGCG (isti onaj koji bi mogao pokoriti hepatitis C) pronađen u zelenom čaju može spriječiti tijelo da reagira na alergene kao pelud, dlake i prašinu.