5 stvari koje niste znali o šamponu

| Beauty |

Instagram/ @tamara

Kada je u pitanju šamponiranje kose, vrlo je jednostavno: nanesi, istrljaj, isperi pa ponovi.

Ali, to nije sve.

Pročitajte 5 stvari koje niste znali o šamponu:

Manje je više
Korištenje previše šampona koji će napraviti brdo pjene može biti kontraproduktivno. Pjena prilikom šamponiranja djelotvorno djeluje na kosu i kožu glave, ali previše pjene, sprječava pravilno masiranje tijekom šamponiranja.

Šampon za dubinsko pranje kose plavuše trebaju češće koristiti
Ako imate kemijski tretiranu svijetlu kosu, definitivno ovaj šampon trebate češće koristiti. Korištenje šampona za dubinsko pranje jednom tjedno će vam pomoći neutralizirati neželjene tonove.

Šampon nije najvažniji prilikom pranja kose
Možete kupiti najskuplji šampon, ali ako ga ne koristite pravilno, rezultati će sigurno izostati. Masaža tjemena i kose, kao i ispiranje su najvažniji dijelovi pranja kose. Uvijek morate biti potpuno sigurni da ste isprali šampon iz kose, kako bi se spriječilo nakupljanje.

Prirodni preparati ne moraju biti bolji za vašu kosu 
Samo zato što šampon sadrži prirodne sastojke ne mora značiti da je taj sastojak dobar za vašu kosu. Prirodni sastojci koji se u salonima koriste kao umirujuće sredstvo može izazvati ozbiljne alergijske reakcije kada se koristi kod kuće.

Ne očekujte iste rezultate kao na reklami za šampon 
Bez obzira na to što trebate dobar temeljni proizvod za kreiranje bujnih vlasi koje kreiraju volumen, ipak su te raskošne lokne rezultat rada i truda vrlo strpljivih i talentiranih frizera, a ne samog proizvoda.