5 stvari koje će vam pomoći u održavanju kože lica čistom

| Beauty |

 

Instagram/@nastyavitskop

Ako patite od akni i drugih nepravilnosti na koži lica, tada već znate emocionalne faze popraćene pojavom novih prištića nakon spavanja.

Vjerojatno imate i gotovih proizvoda koji su spremni istrijebiti vašeg novog, nepozvanog prijatelja. Ali, ono što, zapravo, ne radite, a trebali bi ste, jest da se više radite na stalnom sprečavanju  prištića nego na njihovom uklanjanju kad ih dobijete.

Kada osjetite neku nepravilnost na površini kože, prekasno je. Ta nepravilnost nije pojavila preko noći , već se kuhala neko vrijeme. A da i ne spominjemo ono doba mjeseca kada se ulju ispod vaše kože mijenja konzistenciju iz debljine maslinovog ulja u viskoznost poput meda. To u potpunosti objašnjava zašto se vaše pore toliko lakše začepe kada vam dođe mjesečnica.


Zato je toliko važno, bez obzira na to kako se osjećate tijekom mjeseca, ostati ispred problema, a ne iza njega. Osim stalnog održavanja kože bez prljavštine, ulja, bakterija i mrtvih stanica kože koji mogu blokirati pore i upropastiti vaš ten, potrebno je svakodnevno podnositi preventivne mjere kako bi vaša koža ostala cista.

U nastavku pročitajte 5 stvari koje morate raditi kako bi svoju kožu održali čistom.


Perite četkice jednom tjedno


Odvojite vrijeme jednom tjedno za pranje četkica na pravi način. Uzimanje vremena za temeljito čišćenje četkica definitivno će smanjiti prijenos bakterija i pojavu akni na vašem licu. Dakle, isplati se.


Ne zaboravite oprati spužvice za nanošenje šminke


Samo zato što je meka, mala i slatka ne znači da ne sadrži ostatke stare šminke. Naime, spužvice za šminku upijaju višak proizvoda i ako se ispravno ne operu u sebi stvaraju brojne bakterije koje vi svakim sljedećim korištenjem nanosite na svoje lice. Sjećate se kad su ljudi otvarali spužve za šminku da vide što je unutra? Sva ta prljavština može pridonijeti aknama. Stoga pazite da ih temeljno čistite sa svakom drugom uporabom i mijenjajte svaki mjesec (u najmanju ruku).

Sredstvo za čišćenje ruku


Sredstvo za čišćenje ruku držite u torbici kako biste očuvali zaslon mobitela čistim. Ako vam se akne često pojavljuju na obrazima moguće je da se to dešava zbog bakterija koje se nalaze na zaslonu vašeg telefona. Prevlačenje sredstava za čišćenje ruku na bazi alkohola preko zaslona može biti lak odgovor protiv akni. Kad ste stalno na telefonu, uređaj pritišćite uz uši, toplina iz njega, u kombinaciji s toplinom tijelima može stvoriti bakterije i dozreti prištiće.


Ne dijelite šminku


Nemojte dozvoliti svojim prijateljima da koriste vašu šminku. Važno je da ne dijelite šminku ili četkice s drugim ljudima jer tako njihove bakterije prenosite na svoje luce. Miješanje prljavštine, ulja i bakterija onečišćava kožu.


Preskočite formule koje sadrže mirise


Izbjegavajte parfimirane proizvode . Ako na etiketi proizvoda njege kože (krema za lice, SPF itd.) Ili šminki ne piše "bez mirisa", postoji velika vjerojatnost da se u nju miješa neki prirodni ili sintetički miris. Dakle, ako ste netko čija je koža super osjetljiva na mirise, to bi mogao biti razlog zašto vam koža pocrveni, nadražuje se i zašto vam izbijaju nepravilnosti.