5 strategija za obračun s celulitom

| Beauty |

Ni činjenica da celulit ima 90 posto žena nije velika utjeha kada umjesto da ponosno pokažete svoje zategnuto tijelo, birate garderobu koja će barem malo zakamuflirati nabore od celulita. Vrijeme je da si prestanete predbacivati i usvojite nekoliko običnih savjeta, a onda će baš svaka odjevna kombinacija biti kao stvorena za vas.

1. Dijeta

Zasićene masti kakve nalazimo u brzoj hrani i prženim jelima trebalo bi sasvim izbjegavati, baš kao i alkohol i rafinirani šećer. Kada jedete voće i povrće tijelo dobija vitamine i hranjive materije koji hrane kožu i pomažu oslobađanje organizma od štetnih materija. Isto tako, dosta vode pomoći će koži da ostane hidrirana i elastična.

2. Fizička aktivnost

Vježbanjem se tijelo oslobađa viška masti i oblikuje. Također, vježbanje će učiniti kožu dodatno savitljivom i ublažiti će rupice u vidu narančine kore. Prakticirajte šetnju, trčanje, vožnju bicikla ili plivanje,  jer će vam ova vrsta tjelovježbe dati najbolje rezultate.

3. Odjeća

Pretjerano uska odjeća može usporiti cirkulaciju i tako doprinjeti  pojavi celulita. Posebno je važno da vaše donje rublje bude dovoljno široko i udobno jer će to spriječiti nakupljanje masti ispod kože. Na tržištu se može naći i posebna odjeća protiv celulita koja poboljšava protok krvi i limfnu funkciju istovremeno maskirajući postojeću narančinu koru.

4. Kreme

Znate i sami da se na policama prodavaonica nalazi mnogo različitih krema i gelova koji obećavaju  rješenje problema. Dok traju debate o njihovoj efikasnosti, bitno je napomenuti da je logika njihovog  učinka takva da kreme ulaze duboko u kožu, stimuliraju cirkulaciju i doprinose rastu vezivnog tkiva. Važno je redovno koristi preparate, a prednost se daje kremama napravljenim od prirodnih sastojaka i bez jakih kemikalija.

5. Masaža

Masaža pomaže da se nakupljene masti razlože te da se pobošlja protok krvi u celulitom zahvaćenim dijelovima tijela. Maser pri tome može koristiti samo ruke ili posebne spravice namijenjene upravo regulaciji celulita.  Kako učinak ne bi bio kratkog daha, potrebno je redovno odlaziti na tretmane.