5 savjeta za ljepotu naših baka

| Beauty |

Instagram/ @tamara

Naše bake su imale najbolje savjete za ljepotu.

Uspjele su izgledati njegovano i bez skupih preparata koji su nama danas dostupni.

Donosimo vam 5 savjeta naših baka koji provjereno djeluju:

Pivo
Čak i danas, pojedine žene se kunu u pivo jer kosi daje čvrstinu i sjaj. Točno je da masnoće i proteini u pivu daju vašoj kosi vlagu i teksturu, ali nekada je potrebno kosu dobro isprati kako bi se odstranio neugodan miris. Nekim ženama ovo ne odgovara, drugima je prihvatljivo. Samo nemojte koristiti vruću vodu za ispiranje kose jer je možete oštetiti i izazvati stvaranje peruti.

Ulje
Korištenje ulja za njegu kože i kose je bilo vrlo popularno dok se nisu pojavili moderni preparati. Ako ga nanesete na kosu poslije pranja, pričekate jedno 15 minuta i isperete vodom u koju ste dodali nešto limunovog soka, vaša kosa dobit će predivan sjaj.

Limunov sok
Ako su vam na rukama ostale mrlje od voća, limunov sok je odlično sredstvo da ih uklonite. Limunska kiselina razgrađuje većinu biljnih sokova i ima ugodan miris. Ako se pomiješa s malo vode, postaje odlično sredstvo za održavanje zdravlja vaše kože.

Krpice za uvijanje kose
Raznorazni alati za kovrčanje kose su se pojavili tijekom 40-ih, ali su neke žene nastavile da kosu uvijaju uz pomoć traka isječenih od tkanine. Počešljanu mokru kosu treba razdvojiti na pramenove i uviti oko traka, čiji se krajevi vežu. To sve treba ostaviti preko noći na glavi, a ujutro skinuti trakice i dobit ćete predivne kovrče.

Jaja
Za one koji su pustolovnog duha, svježe razmućeno jaje treba nanijeti na kosu, a zatim ga isprati. Ovo je odlična zamjena za regenerator jer time nadoknađujete oštećene proteine u kosi. Jaje može biti i dobar lijek protiv bora – potrebno je nanijeti ga na lice, ostaviti nakratko, a zatim isprati.