5 savjeta za besprijekoran ten

| Beauty |

Instagram/@chokchokskin.co

Kada je riječ o njezi kože, na svijetu postoje dvije vrste ljudi.

 

Oni koji su osvojili genetsku lutriju i oni koji nisu. Većina nas mora raditi na postizanju besprijekornog tena, ali to ne znači da nismo svi zajedno. Uostalom, čak i oni koji prirodno imaju čist, jasan i sjajan ten i dalje moraju održavati isti.

Srećom, postoji stvari koje možete učiniti kako bi postigli besprijekoran ten. Bez obzira radi li se o spavanju ili zamjeni nekoliko proizvoda iz vaše skincare rutine, ove jednostavne promjene mogu napraviti veliku promjenu. 

Dobro se naspavajte

Istraživanja su otkrila da stanice kože većinu svojih popravaka i obnavljanja vrše kada spavamo. Prije spavanja nanesite svoje najaktivnije proizvode protiv starenja te pokušajte spavati na svilenoj jastučnici ili sa svilenom maskom za oči, kako bi postigli maksimalnu učinkovitost. Svilene jastučnice i maske sadrže vlakna tkanine koja su manje upijajuća od pamuka te smanjuju trenje lica od jastuk koje uzrokuje bore.

Pijte više vode

Povećanje unosa vode najčešći je beauty savjet koji se nudi od strane profesionalaca i poznatih osoba. Unošenjem vode  u organizam hidriramo svoje tijelo što je od velike važnosti za našu kožu. Naime, dehidrirane stanice uzrokuju suhu kožu, fine linije, bore i neravnomjeran ton kože.

Masaže lica

Sve popularniji rolleri za lice i Gua Sha kamenje za masažu lica datiraju iz Kine iz 17. stoljeća. Oni stimuliraju cirkulaciju i limfnu drenažu te se njima postiže zdrav i živahan sjaj kože. Istovremeno se opuštaju napeti mišići i uklanja se umoran i zabrinut izraz.

Koristite laganu podlogu

Previše proizvoda može sakriti vaše lijepe, prirodne značajke. Vaša podloga trebala bi se ponašati kao drugi sloj kože, a ne pokrivač. Teške formule mogu ugušiti i začepiti pore, što može postati plodno tlo za bakterije koje dovode do izbijanja prištića. Umjesto toga, odlučite se za laganije puder koji imaju kremastu konzistenciju poput toniranog ovlaživača kože. Takvi puderi se nakon nanošenja pretvaraju se u sjajnu, prozirnu završnu obradu, kamuflirajući pore i pružajući potpunu pokrivenost.

Odlučite se za šminku s osobinama skincare proizvoda

Uvijek je lijepo kad proizvod ima dvostruku dužnost. Šminka koja u sebi sadrži skincare sastojke pomaže u pokrivanju suhe, oštećene kože i  smanjivanju pojave starenja uzrokovane vanjskim čimbenicima kao što su sunca, zagađenje i nedostatak hidratacije. U osnovi, nosite luksuzne kreme za lice koje su pigmentirane, a u isto vrijeme izjednačavate ten i štitite kožu od UV zračenja.