5 razloga zbog kojih vam opadaju trepavice

| Beauty |

 

Ekstenzije trepavica, nemarna trljanja kapaka i trepavica te stres samo su neki od uzroka pretjeranog opadanja trepavica.

Svi želimo da naše trepavice izgledaju duže, punije i dramatičnije, a ipak – one često pojačano opada. U tim trenucima, pitamo se jesmo li mi nešto učinile što uzrokuje opadanje.

U nastavku otkrivamo koji su to najčešći razlozi za opadanje trepavice i kako to riješiti.

Prečesto stavljate i skidate umjetne trepavice

Nestručno uklanjanje umjetnih trepavica može uzrokovati opadanje vaših prirodnih trepavicama. Žene ih često skidaju vrlo grubo – samo ih povuku, bez puno razmišljanja. Ono što trebate napraviti je natopiti štapić za uši micelarnom vodicom i nježno utrljati u korijen trepavica kako bi se ljepilo otopilo.

Spavate sa šminkom

Do sada ste sigurno više puta čule da je spavanje sa šminkom jedan od najvećih beauty pogrešaka koje možete napraviti. Jako dobar razlog za redovno skidanje šminke prije spavanja je zdravlje vaših trepavica. Kada maskara stoji jako dugo na očima, njihove čestice mogu začepiti folikule dlačice pa može doći i do potpunog prestanka rasta trepavica.

Ne koristite serum za trepavice

Sigurni smo da ne preskačete regenerator za kosu, ali zašto onda to činite kada je riječ o trepavicama? Kako bi ostale dugačke i zdrave, uvedite u noćnu rutinu serum za njegu trepavica ili obično ricinusovo ulje. Ovo je jako koristan savjet, posebice ako se svakodnevno šminkate i skidate šminku. Serum za trepavice će njegovati vaše omiljene dlačice, čineći ih gušćim, debljim i dužim poslije nekoliko tjedana kontinuirane upotrebe.

Pregrubo trljate oči

Trljanje ili češkanje očiju i lica može uzrokovati traumu za trepavice – njihovo lomljenje i opadanje. Dlačice trepavica su toliko nježne pa se lako mogu izvući iz folikule pa je važno trljati oči što manje.

Pripazite kada uvijate trepavice

Ako vam je uvijač za trepavice najomiljenija alat za mačkasti pogled – nadamo se da ga ne koristite bez zaštitne gumice! Gumica služi kako bi sačuvala vaše trepavice od lomljenja i oštećenja. Kada trepavice uvijate bez te gumice – uvijač vam doslovno može odsjeći trepavice pa obavezno koristite gumice i redovno je čistite i mijenjajte.