5 razloga zašto trebate uklopiti shea maslac u svoju beauty rutinu

| Beauty |

Shea maslac je mast koja se ekstrahira iz orašastih plodova shea drveta. U čvrstom je stanju na toplim temperaturama i ima prljavo bijelu boju. Shea stabla porijeklom su iz zapadne Afrike, a većina shea maslaca još uvijek dolazi iz te regije.

Shea maslac stoljećima se koristi kao kozmetički sastojak. Visoka koncentracija vitamina i masnih kiselina - u kombinaciji s lako razmazivom konzistencijom čine ga izvrsnim proizvodom za zaglađivanje, umirivanje i njegu kože.

U nastavku vam donosimo 5 razloga zašto ga trebate uvrstiti u svoju beauty rutinu.

Siguran je za sve tipove kože

Shea maslac tehnički je proizvod od orašastih plodova. No, za razliku od većine proizvoda od orašastih plodova, u njemu je jako malo proteina koji mogu izazvati alergije.
Shea maslac ne sadrži sastojke za koje je poznato da isušuju kožu i ne začepljuju pore. Prikladan je za skoro svaki tip kože.

Hidratizira

Shea maslac obično se koristi zbog svojih hidratantnih učinaka. Te su prednosti povezane sa sadržajem shea masnih kiselina, uključujući linolnu, oleinsku, stearinsku i palmitinsku kiselinu.
Kada nanesete shea maslac, njegova ulja se brzo upijaju u kožu i obnavljaju lipide.
Ovo vraća barijeru između vaše kože i vanjskog okoliša, zadržavajući vlagu i smanjujući rizik od suhoće.

Ne masti kožu

Shea maslac sadrži visoku razinu linolne kiseline i oleinske kiseline. Ove dvije kiseline međusobno uravnotežuju. To znači da se shea maslac vaša koža lako apsorbira i neće nanijeti kožu masnom nakon nanošenja.
Shea maslac ima značajnu razinu vitamina A i E, što znači da potiče snažnu antioksidativnu aktivnost.

Sadrži antioksidanse

Antioksidanti su važna sredstva protiv starenja. Oni štite stanice kože od slobodnih radikala koji mogu dovesti do preranog starenja i dosadne kože.

Ima antibakterijska svojstva

Shea maslac djeluje antibakterijski pa njegova primjena može smanjiti količinu bakterija koje uzrokuju akne na koži.