5 najučestalijih pogrešaka koje radimo pri šminkanju

| Beauty |

 

Instagram/@giizeleoliveira

Lako je upasti u određene navike koje su vezane za šminku, zato naše svakodnevno nanošenje šminke i nazivamo nazivamo rutinom.

Postoji nekoliko učestalih pogrešaka koje radite, a da to uopće niste svjesni. 

Možda još uvijek niste savladali konturiranje, unatoč desecima tutorijala koje ste pogledali na YouTubeu ili nikako ne znate pogoditi svoju nijansu pudera.

U nastavku pročitajte 5 najučestalijih pogrešaka koje radimo pri šminkanju i kako ih ispraviti.

Pogrešna nijansa pudera

Nitko ne želi efekt odsječene glave, ali ljudi često biraju pogrešne nijanse pudera zbog kojih izgledaju upravo tako.

Kako bi dobili svoji savršenu nijansu koristite dvije nijanse,  jednu koja je nešto tamnija od vaše prirodne boje, a druga malo svjetlija ili točno jednaku vašem vlastitom tonu kože. Nanesite svjetliju nijansu kroz sredinu lica, a tamniju nijansu na vanjski obod te obavezno prijeđite preko vrata kako biste postigli besprijekorni krajnji rezultat.

Odabir pogrešne nijanse bronzera

Ispravna nijansa bronzera za vaš ton kože je presudna. Kada nanosite bronzer na cijelu površinu lica riskirate užasan prekida veze lica i vrata, što zauzvrat može učiniti da izgledate kao da nosite pogrešnu nijansu pudera.

Ako imate žut ili maslinast podton, potražite bronzere sa zlatnim tonom, a ako je vaš podton crvene, ružičaste ili breskvaste nijanse, izaberite bronzer s terra-cotta tonovima.

To će osigurati prirodan bez očigledne vidljivosti bronzera.

Nepravilno korištenje četkica

Pri kupnji četkica obratite pažnju i na veličinu i vlakna četkice.

Kada radite na manjim dijelovima lica, poput očiju, koristite male guste četkice za veću preciznost,a prilikom nanošenja tekućeg pudera na lice i gradnje prekrivenosti istog, koristite guste četkice s ravnim vrhom nikako one velike lepršave.

Precrtavanje obrva

Pune obrve su trenutno jedan od najpopularnijih trendova u svijetu šminke. No. takav izgled može biti izazovan za one koji prirodno nemaju punije obrve pa na ulicama viđamo pregršt kockastih obrva kreiranih u previše tamnim nijansama da bi izgledale prirodno.

Kako to ispraviti? Izmjerite obrvu prema vašem jedinstvenom obliku lica. Olovku koristite kao ravnalo, a unutarnji rub obrve poravnajte s vanjskom stranom odgovarajuće nosnice. Najviša točka luka trebala bi biti na vanjskom rubu šarenice.

Pogrešno nanošenje kontura

Čak i uz sve tutorijale koje možemo pronaći na Internetu, konturiranje ostaje najteža i najčešće pogrešno primijenjena tehnika šminkanja.

Za prirodni obris, bilo da koristite krem ili puder proizvode, pokušajte izbjegavati postavljanje ravnih linija na lice. Umjesto toga, suptilnim pokretima četkicom  krećite se duž koštane strukture.

Patchy kontura može učiniti da vaše lice izgleda  prljavo i ima neuredan krajnji rezultat. Izbjegavajte konturiranje s previše tamnom konturnom nijansom, odlučite se za boju koja je za dvije nijanse tamnija od vašeg tona kože u hladnoj nijansi.