5 najčešćih uzroka ispadanja kose

| Beauty |

Nažalost lijeka za ispadanje kose još uvijek nema, no postoji niz stvari koje možemo poduzeti kako bi spriječili gubitak kose. Iako je to svakodnevna pojava koja je pogotovo vidljiva u proljeće i jesen i nije nešto oko čega se treba posebno zabrinjavati, složit ćete se da ipak nije riječ o naročito ugodnoj, a ni esteski privlačnoj pojavi. Čovjek prosječno izgubi između 50 i 100 vlasi svaki dan. Ako vam se čini da gubite znatno više vlasi od toga, obratite pažnju na ove loše navike koje vam donosimo i koje, ako ih osvijestite, lako možete prekinuti i tako doprijeniti zdravlju vaše kose. 

1.Stres  

Stres je krivac za niz loših i nezdravih stvari koje se kao posljedica istog, događaju našem tijelu. Tako je stvar i s kosom. Posebno stresni događaji u životu poput bankrota ili razvoda mogu biti toliko traumatični za naš organizam da se gubljenje kose počne događati 3 ili 6 mjeseci nakon što smo ih doživjeli. Dvije dobre stvari su ovdje ipak prisutne. Naime, svakodnevni stres kojem smo izloženi nema značaja za gubitak kose. Dakle, radi se velikim traumama za naše tijelo, i druga stvar je da jednom kad se stres smanji ili nestane, kosa nastavi normalno rasti. 

2.Presnažno vezani rep 

Prejako i previsoko vezani rep, prečvrste pletenice i slične frizure mogu oštetiti folikule kose. Naravno, to se ne događa nakon nekoliko nošenja, ali nakon niza godina, mogu uzrokovati ispadanje kose. Zato je važno da mijenjate stil repa kojeg najčešće nosite i izbjegavate prečvrsto vezivanje. 

3.Previše feniranja 

Previše ničega nije dobro, a ovo posebno vrijedi za fen, pegle ili uvijače za kosu. Iako danas naravno, postoji niz proizvoda kojima možemo zaštititi kosu od topline, preporučljivo je što je moguće više sušiti kosu prirodno na zraku jer navedena pomagala mogu pridonijeti ispadanju kose. 

4.Češljanje kose dok je mokra

Mokra kosa je izuzetno osjetljiva i zato bi trebalo izbjegavati češljanje dok se ona ne osuši. Češljanje mokre kose neće pridonijeti samo njenon ispadanju, nego i lomljenju vlasi što u konačnici neće izgledati lijepo. 

5.Loša prehrana 

Ne samo nezdrave namirnice poput pomfrita, pizze i drugih nego biste trebali izbjegavati i alkohol i pušenje. Zdrava i uravnotežena prehrana ključ je za zdravlje općenito pa tako i za vašu kosu.