5 najčešćih pogrešaka u njezi kose

| Beauty |

Instagram/@carodaur

Ako se pitate se zašto vam se kosa lomi, brzo masti i zašto je krhka, savjetujemo vam da provjerite svoje navike njege kose.

Pogreške koje svi radimo jedan su od najvećih razloga zašto dolazi do oštećenja kose.

Svi ulažemo puno truda u njegu kose i isprobavamo svaki novi proizvod koji obećava revolucionarne promjene, a u nastavku možete pronaći 5 najčešćih pogrešaka koje nam otežavaju taj posao.

Prsti u kosi

Ako neprestano prolazite kroz kosu prstima te ju

gladite, kovrčate ili gnječite, trebali biste biti svjesni da su vaše ruke leglo masnoće,prljavštine i bakterija te da tako na svoju kosu i vlasište prenosite iste te bakterije.

Prečesto češljanje kose

Svi znamo da ćemo se ako svakodnevno ne češljamo kosu sljedeći dan boriti s malim čvorićima zapetljanje kose.

Ovo, iako se ne radi o velikoj pogrešci, ipak nije dobro za vašu kosu budući da konstantno četkanje slabi strukturu kose i čini joj više zla nego dobrog.

Probajte svoju kosu ne češljati više od dva puta na dan, jednom ujutro i jednom navečer.

Ne čistite svoj češalj ili četku

Kada govorimo o češljanju kose javlja se pitanje koliko često čistite svoj češalj ili četku. Činjenica s kojom je upoznato jako malo ljudi je da svoj češlja ili četku trebate oprati blagim šamponom barem jednom tjedno.

Naime, češalj i četke su broj jedan alat koji skuplja najviše prašine u kupaonici, a vi tu prašinu češljanjem prenosite na svoju kosu te je to razlog zašto se vaša kosa brže masti.

Ne koristite masku za kosu

Svi koristimo regenerator pri svakom pranju, ali često zaboravljamo masku za kosu.

Od velike je važnosti barem jednom u dva tjedna na kosu nanijeti masku za kosu kako biste ju ojačali i zaštitili od utjecaja okoline.

Mokra kosa

Iako se savjetuje da je najbolje ostaviti kosu da se osuši prirodno, odnosno bez upotrebe fena, ipak postoji par stvari na koje trebate pripaziti.

Naime, mokra kosa na sebe lijepi svu prljavštinu koja zatim prodire duboku u vaše vlasište i među vlasi.

Ako kosu sušite na zraku, radite to u kontroliranim uvjetima vlastitog doma te izbjegavajte dodir kose s kaučem, odjećom ili drugim predmetima.