5 najčešćih pogrešaka s obrvama

| Beauty |

 Instagram / @marianna_hewitt

Potrebno je sedam sekundi da otkrijemo sviđa li nam se netko ili ne. Posebno važnu ulogu u ovom procesu igraju obrve i upravo zato većina žena ulaže puno vremena, truda i novca upravo u obrve.

Reći ćemo vam pet pogrešaka koje sigurno raditi u šminkanju obrva i kako ih izbjeći:


1. Koristite pogrešnu vrstu proizvoda
Puder, olovka, gel, vosak, postoje razni načini kako obrvama dati ono nešto. Nije ni čudo da većina nas povremeno pribjegava pogrešnom proizvodu. Ali kad jednom shvatite temeljne razlike između proizvoda, ovu grešku više nećete raditi.

Puder u prahu je savršen za one koji su novi u oblikovanju i šminkanju obrva ili za one koji se bore s malim prazninama. Budući da prah daje posebno mekani izgled te se može idealno 'ugraditi' između dlačica.

Olovku koristite kada želite definirati i naglasiti oblik obrva.

S druge strane, ako ste tip žene koja već ima široke i pune obrve, gelovi za obrve su idealan izbor za vas, jer zadržavaju tvrdoglave dlačice na svom mjestu.

Ako volite hrabar izgled obrva ili ih gotovo i nemate, trebali biste uložiti u dobar pomade. Osim boje, ovaj proizvod osigurava i intenzivan rezultat.

Instagram / @chloejade_story

2. Koristite pogrešnu boju
Ako je boja previše tamna za vašu kožu ili vrstu kose, rezultat je neprirodan. Stručnjaci stoga preporučuju boju koja je za nijansu svjetlija od vaše prirodne boje. Tako rezultat ostaje prilično prirodan.

3. Koristite previše proizvoda
Slijedite princip manje je više. Usredotočite se na područja koja trebaju boju umjesto da oslikavate cijelu obrvu.

Instagram / @doutzen

4. Mijenjate prirodni oblik obrva
Imate "savršenu" obrvu na umu, ali uopće ne izgledaju poput vaših prirodnih? Nemojte ni pokušati, jer vam garantiramo da rezultat neće biti zavidan. Uvijek pratite svoj prirodan oblik obrve te istaknite dijelove koje želite.

5. Koristite previše highlightera ispod obrva
Highlighter ispod obrva može vizualno podići obrve. Međutim, ako se highlighter ispod obrva natječe s onim na jagodicama, čak se i najatraktivnija boja i formulacija neće istaknuti. Iz tog razloga za naglašavanje obrva preporučuju se korektori poput YSL Touche Eclat koji prirodno osvjetljuju kožu.