5 načina uklanjanja šminke za sve tipove kože

| Beauty |

Iako postoji mnogo načina za uklanjanje šminke, odabrali smo pet najčešćih i najkorisnijih načina potrebe za svaku vrstu tena.

Ulje za čišćenje šminke

Ulje zahvaljujući svojoj strukturi uklanja šminku s lakoćom. Idealno je za dana kada koriste vodootpornu šminku. Još jedna od prednosti ulja je i njegova jednostavnost za korištenje. Jednostavno ga nanesite na blazinicu i uklonite šminku s lica. Blagi dodiri su sve što je potrebno, a ne iritira kožu i ne stvara crvenilo. Treba napomenuti da je većina uljnih proizvoda ne preporučiva za masnu kožnu zbog svoje konzistencije, iako postoje ulja koja su dobra i za masnu kožu. Unatoč svemu, ako imate problem s aknama, bolje je izbjegavati ulje te koristiti druge proizvode.

Maramice za čišćenje šminke

Maramice su najkorišteniji način čišćenja šminke. Brze su i jednostavne za upotrebu, a pogodne su za putovanja budući da ih možemo pronaći i u manjim pakiranjima. Gotovo svaki brend koji se bavi kozmetikom ima u svom asortimanu barem jedne maramice za čišćenje šimike. Iz tog razloga pronalazak onih koje najbolje odgovaraju potrebama vaše kože, kao i vašem novčaniku nije kompliciran.

Međutim, komfor maramica ne znači da su i najprikladniji proizvod za uklanjanje šimike. Njihova moć čišćenja je površna i obično ne uklanjanju šminku u potpunosti te ostavljaju ostatke koji mogu stvoriti problem na koži. Osim toga, maramice mogu i izritati vašu kožu zbog dodatnog napora koji ulažemo kako bi je dobro očistili. Naravno, za putovanja i dane kada koristite lagani make-up idealne su jer stanu u svaku torbu te ih u svakom trenutku možete izvaditi i upotrijebiti.

Mlijeko za čišćenje šminke

Hidracija je jedna od glavnih prednosti mlijeka za čišćenje šimike te je stoga preporučljivo za sve one koji imaju suhu kožu. Cilj mlijeka je eliminiranje nečistoća, mrtvih stanica i prljavštine koja se nakuplja na našem licu.  Dobro je ne samo zbog moći uklanjanja šminke nego i zbog izloženosti raznim gradskim čimbenicima kao što su onečišćenje i prašina na koju nailazimo u svakodnevnom životu. Mlijeko za čišćenje šminke nanosi se prstima na lice, a zatim se uklanja blazinicom ili vlažnom spužvicom. Tako se uklanja sva prljavština i ne iritira se koža lica.  Glavna prednost osim hidratacije je i njegova sposobnost efikasnog čišćenja i toniranja istovremeno.

Gel za čišćenje šminke

Kao što mu i ime govori, ovaj proizvod dolazi u obliku gela. Primjenjuje se na licu uz pomoć masaže prstima pri čemu se gel pretvara u pjenu, a kasnije se ukaljanja vodom. Proizvodi u obliku gela pogodni su za sve tipove kože od masne, mješovite do suhe, ovisno o proizvodu i oznakama za koji tip kože je namijenjen. Njegova funkcija je slična mlijeku za čišćenje jer eliminira šminku i druge čestice koje se nakupljaju na koži, a lice ostavlja glatkim i čistim.

Micelarna tekućina za čišćenje šminke

Micelarna voda posljednjih je godina postala pravi hit zbog svoje visoke učinkovitosti. To je lagani vodeni proizvod koji ne zahtijeva ispiranje i primjenjuje se uz pomoć blazinice. Formula micelarne je vrlo efikasna jer čisti i tonira kožu istovremeno. Osim toga ne isušuje lice i ne utječe na prirodnu hidrataciju kože. Idealan je izbor za svaku vrste kože, a pogotovo za onu vrlo osjetljivu. Iako morate uzeti u obzir da nisu sve micelarne tekućine iste te da uvelike ovisi od brenda do brenda koji je sastav proizvoda.