5 načina na koji vas vitamin C proljepšava

| Beauty |

5 načina na koji vas vitamin C proljepšava
Blagodati vitamina C

Kroz hranu u tijelo unosimo najrazličitije vitamine, a svaki na drugačiji način pridonosi našem organizmu. Vitamin C jedan je od vitamina koji pospješuje naš organizam na puno načina, a vjerojatno niste ni svjesni koliko pridonosi i našoj ljepoti. Primjerice, popravit će vašu kosu, kožu i nokte unosite li ga u organizam u pravilnoj količini svaki dan.

1) Zdravlje i ljepota kose - Od vitamina C može vam brže rasti kosa i biti čvršća i kvalitetnija. Jedite namirnice poput jagoda, slatkog krumpira, ogrozda, malih crvenih papričica... Ili sve zdrobite u blenderu i nanesite na vlasište na 15-20 minuta pa isperite toplom vodom.

2) Višak energije - C vitamin apsorbira željezo na sebe i raznosi ga po tijelu, a željezo je nam treba biti zaista bitan faktor. S manjkom željeza možemo razviti anemiju ili samo uzrokovati veliki umor i slabost što znači da ćete se po cijele dane osjećati loše. Unosite vitamin u tijelo na dnevnoj bazi jer će vam dati dodatnu energiju koja će vas instantno učiniti mlađima!

5 načina na koji vas vitamin C proljepšava
Iskoristite sav potencijal vitamina C

3) Dugi i lijepi nokti - Osim što pospješuje vašu kožu, pomaže i u rastu noktiju. Vitamin C će vam osigurati duge i čvrste nokte pojačavanjem kožice oko noktiju i same strukture nokta.

4) Sprječava zanoktice - Sve sočno citrusno voće radi čuda za vaše nokte, zato ih treba češće jesti. Vitamin C će vam pomoći da zaštitite svoje zanoktice što će rezultirati lijepim i urednim noktima.

5) Otpisuje znakove starenja - Žene bi već u srednjoj dobi morale uzimati pravilno vitamin C kako bi otpisale znakove starosti poput bora i suhoće kože. Predlažemo vam i jednostavnu masku za lice; Trebat će vam jedan kivi i pola šalice papaje, a zatim ih dobro pomiješajte i nanesite na lice. Kada je isperete s lica hladnom vodom nakon 20 minuta, koža će vam biti blistava.