5 načina kako spriječiti opadanje kose u jesen

| Beauty |

Jesen je godišnje doba u kojem svi doživljavamo veći gubitak kose. Ipak, pripazite i svedite ovu pojavu na minimum uz pomoć trikova koje vam donosimo.

Nemojte grubo trljati vlasište pri pranju 
Kod pranja kose pripazite da koristite blagi šampon, a još važniji je način na koji perete kosu. Snažno trljanje vlasišta uzrokuje oštećenja strukture vlasi. Šampon umasirajte nježni pokretima. Osim što će temeljito oprati vašu kosu, nježna masaža će vas i opustiti.

Pripazite da voda nije pretopla
Ako uživate u kipućim tuševima moramo vam priopćiti lošu vijest. Osim što će nadražiti i osušiti vašu kožu, pretopla voda nije dobra ni za kosu. Mlaka voda najbolja je za pranje kose. Uklonit će svu masnoću bez da nadraži vlasište i uništi prirodni zaštitni sloj. Za rezultat imat ćete i sjajniju kosu.

Češljanje je važno za zdravlje kose
Češljanje je važan dio rutine održavanja kose. Priuštite si kvalitetnu četku za kosu koja odgovara vašem tipu vlasi. Prvo uvijek češljajte vrhove kose te postepeno se penjite prema vlasištu. Čestim češljanjem izbjeći ćete zapetljanje dijelove zbog koji kosa dodatno puca pri pokušaju raščešljavanja.

Budite oprezni pri sušenju i peglanju kose
Svi već znamo da toplina uništava kosu. Ljeto je idealno vrijeme kada zaboravljamo na postojanje fena jer sunce i toplina okoliša najbolja su sušila za kosu. Ipak, hladniji dani iziskuju upotrebu fena, jer morka kosa na niskim temperaturama može prouzročiti prehlade. Prije feniranja dobro posušite kosu s ručnikom (budite nježni), a tek onda koristite sušilo za kosu. Peglajte isključivo potpuno suhu kosu.

Koristite ciljane tretmane za vaš tip kose
Kosa iziskuje brigu. Naoružajte se kvalitetnim šamponom i regeneratorom za vaš tip kose. Ne zaboravite s vremena na vrijeme kosi priuštiti masku i dodatne tretmane. Njegovana kosa duže vremena ostaje zdrava te ćete posjet frizeru odgoditi za neku drugu priliku.