Mitovi o strijama u koje trebate prestati vjerovati

| Beauty |

Mitovi o strijama
Mitovi o strijama

 Kao prvo, svaka žena u nekom trenutku u životu dobije strije na nekom dijelu tijela. Prema tome, u ovome smo zajedno! Ponekad one jednostavno izblijede. Ponekad se vrate. Ali u svakom slučaju ne trebate ih se bojati. U nastavku donosimo 5 mitova o strijama u koje trebate prestati vjerovati, ali i neke korisne savjete kako do ljepše kože (taman na vrijeme do bikini sezone!). 

NEMOGUĆE JE SPRIJEČITI NASTANAK STRIJA

Iako je istina da su strije velikom većinom povezane s genetikom, postoji način kako ih možete spriječiti - a to je isključivo dobrom hidratacijom kože! Vaša koža uvijek treba biti hidratizirana kako bi održala maksimalnu elastičnost, zbog čega će strije svakako manje nastajati. 

MRŠAVI LJUDI NEMAJU STRIJE

Strije nastaju isključivo rastezanjem kože, što se može dogoditi tijekom puberteta, trudnoće ili kao rezultat naglog debljanja ili mršavljenja. One nemaju apsolutno nikakve veze s vašim oblikom i težinom tijela. 

Strije nemaju veze s težinom!
Strije nemaju veze s težinom!

MRŠAVLJENJEM NESTAJU I STRIJE

Zapravo, gubitkom težine (pogotovo naglo), strije mogu postati još vidljivije jer koža postaje opuštenija. Svakako ciljajte na zdravo mršavljenje - ne više od pola kile tjedno, kako bi vaše tijelo imalo vremena za novu adaptaciju.

STRIJE SAME NESTAJU

Iako s vremenom blijede, svakako im u tome trebate pomoći. Proizvodi s vitaminima A i E pojačat će elastičnost kože i potaknuti proizvodnju kolagena (zbog čega će tekstura i tonus kože biti bolji). 

Ulje za strije
Ulje za strije

SAMO ŽENE DOBIVAJU STRIJE

Krivo! Iako su žene izglednije za dobivanje strija, zbog većim promjena koje se kroz život događaju našem tijelu, muškarci (pogotovo oni čija težina jako varira) također mogu dobiti strije. Barem sad znate da u ovome niste same...