5 makeup trikova za djevojke užeg lica

| Beauty |

5 makeup trikova za djevojke užeg lica
5 makeup trikova za djevojke užeg lica

 Koliko god obožavamo one silne "kako postići savršene obrve" i "sve o konturiranju" tutorijale na YouTubeu, važno je da zapamtite jednu stvar - ne vrijede za svakoga. Ono što izgleda lijepo na djevojci okruglog lica neće nužno funkcionirati na više kockastom obliku lica. Isto vrijedi i za djevojke užeg i ovalnog lica. 

U stvari, ako tutorijali za djevojke okruglog lica savjetuju da konturirate lice na određen način i tako postignete efekt užeg lica - to je upravo suprotno od onog što bi djevojke užeg lica trebale raditi. Trik je u tome da dodate visinu licu, drugim riječima podignete oči i vizualno proširite lice. 

Kako bismo vam pomogli pri sljedećem stvaranju savršenog makeup looka na ovalnom licu, donosimo 5 najdražih savjeta stručnjaka kako ga postići!

1. STVORITE SJENE

Jedan od najlakših načina kako transformirati usko lice jest - bronzerom. Fokusirajte se na dijelove poput vrha čela i čeljusti kako biste stvorili iluziju kraćeg lica nego to ono ustvari jest.

Od sada i u Hrvatskoj možemo kupiti genijalnu The Balm kozmetiku
Bahama Mama bronzer 149,90 kn

2. KONTURIRAJTE JAGODICE

Zatim, koristite kremaste proizvode za konturiranje te povucite liniju ravno ispod jagodičnih kostiju, na pola puta prema ustima. Na ovakav način ćete definirati obraze te dodati iluziju širine licu. Kada završite, izblendajte konture prema liniji kose. 

BOBBI BROWN SKIN FOUNDATION STICK
BOBBI BROWN SKIN FOUNDATION STICK

3. HIGHLIGHT

Highlighter je ključni igrač u vizualnom širenju uskog oblika lica. S dobrim kremastim proizvodom privucite pažnju na središnji dio lica, ispod očiju i na vrhove jagodica.

Najbolji highlighteri na našem tržištu!
Najbolji highlighteri na našem tržištu!

4. FOKUSIRAJTE SE NA OBRVE

Jače, deblje obrve pomoći će vizualno proširiti lice. Nemojte pretjerati s olovkom za obrve jer biste vrlo brzo mogli izgledati "preumjetno". 

MAC Pro Longwear Waterproof Brow Set
MAC Pro Longwear Waterproof Brow Set

5. IGRAJTE SE S OČIMA

Na kraju, ako se poigrate sa šminkom na očima odvući ćete pažnju s dužine lica. Dobar cat-eye biti će savršen look za to, osobito ako izvučete liniju tuša prema gore te tako proširite lice. 

Dior 5 Couleur Eyeshadow Palette  "746 Ambre Nuit"
Dior 5 Couleur Eyeshadow Palette "746 Ambre Nuit"