5 makeup trikova koji će izbrisati godine s vašeg lica

| Beauty |

5 makeup trikova koji će izbrisati godine s vašeg lica
5 makeup trikova koji će izbrisati godine s vašeg lica

 Želja za vječnom mladolikošću nikad neće prestati. Davnih dana, tajna je bila kupanje u mlijeku i medu (koje je navodno obožavala Kleopatra). Ovih dana, to je Botox, fileri, face-lifting i jednostavno ubojita retinol krema. Koju god metodu odabrali, cilj je uvijek isti - prkositi gravitaciji i barem malo odgoditi prirodni proces starenja. 

Danas otkrivamo jednu malu tajnu - vaša rutina njege lica nije jedina stvar kojom možete postići mladolik izgled. Vi posjedujete nešto što Kleopatra nije imala, tajno oružje koje može "skinuti" godine s vašeg lica u manje od 5 minuta - makeup! Upravo tako, često zaboravljamo da i sadržaj naše makeup torbice ima anti-aging moći.

U nastavku pročitajte 5 trikova koje smo u zadnjih nekoliko godina naučili od najvećih stručnjaka. Garantiramo vam da ćete s njima pojačati svoju makeup igru i izgledati onoliko mlado koliko se i osjećate.

1. Nježan, pomalo "neuredan" eyeliner

Umjesto definirane i oštre linije tuša, odaberite nešto "razmazaniji" look. Najlakše ga je postići tako da nanesete eyeliner u gelu što bliže korijenu trepavica i lagano ga četkicom razmažete - za nešto nježniji i suptilniji smoky eye efekt. Neće izgledati tako strogo na vašem licu i postići ćete puno prirodniji izgled.

2. Neka obrve budu u prvom planu 

Pronađite olovku za obrve koja vam bojom i teksturom najviše odgovara te ih popunite nježnim pokretima. Ako želite postići izgled punijih obrva pri popunjavanju istih trebate gotovo crtati dlačice na mjestima gdje ih manjka umjesto grubo iscrtavati ravne linije.

3. Dobra baza je pola puta do uspjeha

Baza za šminku koja zaglađuje kožu i prije nego što ste išta stavili, djeluje poput filtera na vaše lice. Tekstura odgovarajućeg proizvoda instantno zaglađuje sve male linije, bore, neujednačenu kožu i pore te ostavlja kožu matiranom i savršenom cijelog dana. 

Najbolji primeri!
Najbolji primeri!

4. Hidratacija je ključ!

Ovo je korak koji je često podcijenjen. Kod stvaranja makeup looka, priprema kože je možda čak najvažniji korak. Ako vam je koža suha i nenahranjena, svaki puder će se zalijepiti na takve dijelove i nikako nećete moći postići ujednačen ten i look kakav želite. Važno je napraviti dobar piling lica te nahraniti kožu kvalitetnom hidratantnom kremom. To je ujedno i najbolja podloga koju možete dati svome licu.

5. Nude eyeliner pomladit će vaše oči

Na vodenu liniju oka stavite nude olovku za oči kako biste otvorili pogled i postigli mladoliki izgled kojem težite. Oči će izgledati svježije, odmornije i zdravije!