5 jednostavnih koraka do najboljih obrva

| Beauty |

Olovka, sjenilo ili gel - koji proizvod za obrve trebate koristiti?
Olovka, sjenilo ili gel - koji proizvod za obrve trebate koristiti?

Obrve - neki ih imaju puno, neki ih nemaju uopće (prokleti trendovi 90-ih!), ali jedno je sigurno - svi su opsjednuti njima. Do sada smo svi naučili popuniti obrve na odgovarajući način, kao i pronaći najbolje proizvode za postizanje "Delevingne" obrva. Osim, možda, kad rezultat nije baš takav...

Bilo da vas muči ona iritantna rupa koja se neće popuniti bez obzira koliko proizvoda koristimo ili oblik jednostavno nikad nije kakvim ga želite - sve ponekad patimo od frustracija oko obrvi. Baš zato smo odlučili otkriti 5 trikova i savjeta koji nisu tako česti, a bit će vam jako drago što ih znate!  

1. DIY SERUM ZA RAST OBRVA

Obrve vam nisu prirodno guste i pune, ali skupi serumi za rast izvan su vašeg budžeta. Nema veze, imamo DIY i za to! Ricinusovo ulje najbolji je prirodni serum koji će ih usput njegovati i poslužiti kao regenerator.

2. BOJAJTE IH, A ZATIM ČUPAJTE

Najbolji savjet koji smo ikad čuli jest - prije čupanja pincetom (ili voskom) popunite obrve kako biste htjeli da izgledaju. Na taj ćete način smanjiti mogućnost čupanja dlačica na krivim mjestima i znat ćete točno gdje i koje trebate ukloniti. 

3. POČEŠLJAJTE IH I PODREZUJTE 

Ako su vam obrve guste i pomalo neuredne, savjetujemo da ih redovito podrezujete. Ključ je u češljanju obrva prema gore, a zatim oprezno, horizontalno podrežite dlačice koje strše iznad okvira vaših prirodnih obrva. 

5 jednostavnih koraka do najboljih obrva

4. UVIJEK ODABERITE PRAVU NIJANSU

Uvijek trebate odabrati nijansu koja je između prirodne nijanse vaših obrva i nijanse vaše kose. Nema ništa gore od obrva koje su puno tamnije od vaše prirodne boje jer će vam dati oštar, gotovo ljut izgled lica. Najbolje bi bilo da za popunjavanje koristite dvije različite nijanse praha jer ćete ih tako najprirodnije izblendati.

5. ISPROBAJTE MARKERE UMJESTO OLOVAKA

Markeri za obrve izgledaju puno prirodnije od olovaka jer stvaraju izgled dlačica. Koristite ih nakon popunjavanja prahom i to kratkim, malim pokretima.